De kinderen stonden te wachten op een helikopter waarmee de Sint zou komen... maar dat bleek een mini-exemplaar. | Foto en tekst: Ina Verblaauw.
De kinderen stonden te wachten op een helikopter waarmee de Sint zou komen... maar dat bleek een mini-exemplaar. | Foto en tekst: Ina Verblaauw.

Natte intocht drukt de pret niet

Algemeen

Vol verwachting klopte de harten van alle kinderen in Noordwijkerhout voor de komst van Sinterklaas.

Voor de organisatie en de ouders was er hoop op droog weer. De kinderwens kwam uit, die andere wens niet. De regen kwam werkelijk met bakken uit de hemel en er stak ook nog een forse wind op. De Sint zou landen met een helikopter en de Pieten waren druk in de weer om de landingsstip te plaatsen op het grasveldje naast Weijers Blooming Dahlia’s aan de Ambachtsweg. Via de speakers was het geluid van een helikopter duidelijk te horen; er landde een kleine op afstand bestuurbare helikopter waar Sinterklaas helemaal niet inpaste! 

En toen opeens was hij er toch...voor de kinderen was het rennen van de rand van het grasveld naar het podium. Burgemeester Wendy Verkleij en kinderburgemeester Maxim van den Nieuwendijk stonden inmiddels op klaar om de Goedheiligman te verwelkomen. De Sint gaf zijn staf aan Maxim en de burgemeester heette hem welkom in Noordwijkerhout, ondanks de grauwe en ongezellige weersomstandigheden. Nadat er veel gezongen en gedanst werd, ging de stoet per auto naar de Witte Kerk, waar ook nog weer een feestelijke stemming was. De Pieten dansten en zongen onvermoeibaar. Het weer kon ze niet chagrijnig krijgen!

Afbeelding

Uit de krant