Lovende woorden voor de organisatoren, die hopen over vijf jaar iedereen in goede gezondheid op de 80-jarigen reünie te ontmoeten. | Foto: PR.
Lovende woorden voor de organisatoren, die hopen over vijf jaar iedereen in goede gezondheid op de 80-jarigen reünie te ontmoeten. | Foto: PR.

Lekker bijpraten tijdens reünie

Algemeen

Het werd een geslaagde 75-jarigen reünie in de feestelijk versierde Maasgaarde in Noordwijkerhout. Bijna 70 oud-leerlingen van de voormalige Jozefmeisjesschool en de eerste klas van de MULO Leeuwenhorst en de Victor huishoudschool kwamen erop af.

Op tafels lagen foto’s, oude rapporten, poëziealbums en krantenartikelen waarmee herinneringen werden opgehaald. Veel indruk maakte een herdenkingshoek ingericht met een mooi gedicht en de namen van de overleden oud-klasgenoten erbij. 

100 oud-klasgenoten

Vier oud-klasgenoten organiseerde de reünie en hadden daarvoor twee maanden de tijd. Het vinden van de 75-jarigen was een regelrechte uitdaging, maar bijna 100 oud-klasgenoten werden gevonden en gebeld. Die telefoongesprekken leverden mooie en indrukwekkende verhalen op. Enkele verhalen werden die middag met iedereen gedeeld. Hilariteit veroorzaakte vragen waarom voornamen waren veranderd, hoeveel mensen er al 50 jaar getrouwd waren, wie er nog vriendschappen hadden uit die schooltijd en ervaringen met de toenmalige docenten.

De reünisten hadden lovende woorden voor de organisatoren en bij het afscheid nemen was het veelgevraagde verzoek om over vijf jaar een 80-jarigen reünie te houden. 

Uit de krant