Afbeelding
Foto: ter illustratie, EVERST - stock.adobe.com

Bijna 10.000 euro voor de Hartstichting

Algemeen

De collecte van 14 tot en met 20 april heeft in Noordwijkerhout 9.639,42 euro opgebracht waarvan 1.368,88 euro in De Zilk. De Hartstichting bedankt haar vrijwilligers, collectanten en gevers van harte voor hun steun aan de Hartstichting.

Want alleen met deze gift en inzet kunnen zij blijven strijden tegen hart- en vaatziekten. In Nederland leven maar liefst één miljoen mensen met een hart- of vaatziekte. Dankzij donaties komt een betere toekomst steeds dichterbij.

Van alle mensen die getroffen worden door hart- en vaatziekten, worden de meeste mensen getroffen door een hartinfarct, hartstilstand of beroerte. Dit zijn niet alleen veelvoorkomende ziektes, ze zijn ook levensbedreigend. 

Impact

Een op de drie Nederlanders sterft hier aan. Van de een op andere dag kun je er niet meer zijn. Of moet je leven met de gevolgen ervan. En dat heeft niet alleen impact op degene die het overkomt. Ook familie, vrienden of collega’s raakt het. Zij kunnen een dierbare hierdoor verliezen of worden geconfronteerd met het feit dat diegene onverwachts hulpbehoevend is. Hierdoor verandert ook hun leven van de een op andere dag. 

Belangrijk

De Hartstichting spant zich in om hart- en vaatziekten sneller en beter op te sporen, te behandelen of zelfs te genezen. De Hartstichting wil dat mensen weten hoe belangrijk het is om snel te handelen in het geval van een hartstilstand, hartinfarct en beroerte. 

Hoe eerder iemand geholpen/behandeld wordt, hoe meer kans hij of zij maakt om te overleven en weer redelijk te herstellen. Daarom geeft de stichting voorlichting over hoe een beroerte en hartstilstand te herkennen en hoe te handelen. 

Ook collectant worden? Bel met Rina van den Nouland, 0252-373887 of mail: rinanouland@hotmail.com.

Uit de krant