Tot het werkgebied van het Inloophuis behoren onder meer de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Leiderdorp, Katwijk en Oegstgeest.
Tot het werkgebied van het Inloophuis behoren onder meer de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Leiderdorp, Katwijk en Oegstgeest. Foto: pr

Wiener Ball cheque voor Scarabee

Algemeen

Bij inloophuis Scarabee was de officiële voor het overhandiging van de cheque met daarop het totaalbedrag dat is opgehaald gedurende het Wiener Ball in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Onder de aanwezigen waren vele vrijwilligers van het Inloophuis en Cora Disseldorp: zij vertelde trots over hun dagelijkse werkzaamheden en hoe dankbaar ze is hieraan te kunnen bijdragen. Scarabee staat klaar voor mensen die leven met en na kanker. Hier bieden ze enorm veel activiteiten aan om de positieve gezondheid te stimuleren. 

Uitbreiding

Veerkracht, eigen regie en aanpassingsvermogen worden hier onder andere gestimuleerd. De voorzitter, Pieter de Vries, gaf een presentatie over waar Scarabee voor staat en wat hun doelen voor de toekomst zijn. Uitbreiding is er daar één van. 

Vanuit de Stichting Oostenrijkse Cultuur in Nederland waren de voorzitter Antoinette Nikkels van der Veen-Hermans, vice-voorzitter John Wertenbroek en bestuurslid Dick van de Loo aanwezig. Zij spraken een kort dankwoord over de impressie die zij gehad hadden over het inloophuis gedurende de aanloop naar het Wiener Ball. 

Onder de indruk

Namens Huis ter Duin gaven managing director Stephan Stokkermans en Jill Stokkermans acte de présence. De balgasten waren tijdens het Wiener Ball enorm onder de indruk van het verhaal dat De Vries had verteld. Zijn passie voor de stichting heeft geresulteerd in een opbrengst van 5.220 euro. 

Coen Gerrits, een van de hulp-debutanten van 2023 die zich enorm had ingespannen om de loten te verkopen, was een andere aanwezige en een van de nieuwe hulp-debutanten voor 2024, Damian Slobbe, was aanwezig namens de debutanten van 2023.

Uit de krant