Afbeelding
Foto: pr

Sleutels voor Lilium

Algemeen

Rina Karlsson, manager Zorg en Begeleiding van Stichting Philadelphia, heeft de sleutels in ontvangst genomen van de nieuwe woonlocatie Lilium in Voorhout.


De komende tijd worden de 32 appartementen ingericht met alle zorgvoorzieningen voor de nieuwe bewoners. Het appartementengebouw van Woonstichting Stek bestaat uit totaal 56 twee- en driekamerappartementen. 

Huren in Holland Rijnland

De overige 24 sociale huurwoningen worden verhuurd via Huren in Holland Rijnland. Dit nieuwe gebouw geeft veertien cliënten die nu in het Mossenest in Noordwijkerhout wonen een nieuw thuis. In de andere achttien appartementen komen cliënten vanuit huis of andere locaties. 

26 juni verhuizen

Vanaf nu wordt er twee maanden hard gewerkt aan de inrichting, het aanbrengen en testen van allerlei voorzieningen. “Het is geen eenvoudige opgave in deze tijd, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we het gaan halen”, aldus Karlsson. “Als alles volgens plan verloopt, rijdt op 26 juni de verhuiswagen bij het Mossenest voor om de cliënten naar Voorhout te verhuizen. De overige cliënten verhuizen op 27 en 28 juni.” Stek werkt samen met meerdere zorgaanbieders zoals Philadelphia: “Wij zijn blij om samen met Philadelphia in dit project een bijdrage te leveren aan goede en betaalbare huisvesting voor cliënten die extra ondersteuning nodig hebben. Zij kunnen in dit gebouw zo zelfstandig mogelijk wonen en de zorg krijgen die nodig is.” 

Fijn wonen 

Het appartementencomplex is zeer licht en ruim opgezet. Philadelphia betrekt drie van de vijf verdiepingen. De cliënten beschikken er over een eigen appartement en elke etage heeft een algemeen steunpunt waar gezamenlijk gegeten kan worden. Kortom een plek waar het fijn wonen is. Bollenschuur als inspiratiebron Ouwehand Bouw uit Katwijk realiseerde het complex in opdracht van Stek. Bij het ontwerp vormde de klassieke bollenschuur, waaraan deze streek zo rijk was, de inspiratiebron. Die uitstraling krijgt het onder meer door de raampartijen. 

Moderne technieken

Ouwehand Bouw heeft gebruik gemaakt van moderne technieken. Het casco en de gevels van het complex zijn grotendeels in de fabriek prefab gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet.

Uit de krant