Afbeelding
Foto: Sebastiaan Duivenvoorde. | Foto: PR.

Partijen slaan handen ineen voor energienoodfonds

Algemeen

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 29 november heeft een groot aantal partijen in de gemeenteraad de handen ineengeslagen.

VVD,PvDi,D66, MetLef, Lijst de Moor, PUUR, Lijst Salman Noordwijk en NZLokaal hebben allemaal een motie van het Sebastiaan Duivenvoorde (CDA) mede ondertekend die oproept om een noodfonds mogelijk te maken waar verenigingen die door de sterk gestegen energiekosten in de problemen komen een beroep op kunnen doen.

Ook roept de motie het college op om te rapporteren aan de gemeenteraad over de voortgang van de verduurzaming van gemeentelijke (sport) accommodaties en om te kijken waar energiecoaches ingezet kunnen worden om verenigingen te ondersteunen bij verduurzaming.

Duivenvoorde: “Door de hoge energiekosten dreigen veel verenigingen en maatschappelijke organisaties op middellange en lange termijn in de problemen te komen. Omdat deze organisaties van groot belang zijn voor de samenlevingen van Noordwijk, De Zilk en Noordwijkerhout is het belangrijk om te voorkomen dat deze organisaties de contributie fors moeten verhogen zodat minder mensen mee kunnen doen of erger nog, in hun voortbestaan bedreigd worden. Deze organisaties verdienen onze steun in moeilijke tijden en tegelijkertijd is het belangrijk om te kijken naar maatregelen die zorgen voor meer duurzame gebouwen waardoor de energiekosten ook terug te brengen zijn.” 

Uit de krant