Afbeelding

VVSB schiet een half dozijn treffers binnen tegen OSS’20

Sport Sport

noordwijkerhout • De laatste uitwedstrijd van 2022 is met een klinkende overwinning voor VVSB afgesloten. Een half dozijn treffers werd er geproduceerd in Oss en ook de welverdiende ‘0’ achterin werd gehaald. Via Danny Bakker en een eigen doelpunt kwam VVSB al snel op een comfortabele 0-2 voorsprong. Vlak voor rust waren het Leroy George en Jesse van Nieuwkerk die de score op lieten lopen. Diezelfde George en Ian van Otterlo bepaalden de einduitslag in de tweede helft.

Door Stefan van den Burg

Al vrij snel in de wedstrijd nam VVSB het initiatief en resulteerde dat in gevaar voor het doel van de thuisploeg. Zo werd het schot van Max Ossendrijver gered door de doelman en werd het schot van Jesse van Nieuwkerk vlak voor de lijn geblokt door een verdediger van OSS’20. Toch was het binnen een kwartier raak voor de paars-gele formatie. Danny Bakker kreeg de bal op het randje van het strafschopgebied en schoot hard en zuiver raak in de korte hoek.

Lang bleef het niet 0-1, want uit een voorzet van Jermano Lo Fo Sang tikte verdediger Jarno Abbel de bal achter zijn eigen doelman. VVSB controleerde hierna de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat OSS’20 toch enkele mogelijkheden had om de aansluitingstreffer. Zo schoot Tony de Groot in het zijnet en was invaller Jari van Erp nog dichterbij met een schot op de lat.

In de 42e minuut constateerde scheidsrechter Prick een handsbal van een OSS’20-verdediger binnen het strafschopgebied. Captain Leroy George ging achter de toegekende strafschop staan en liet doelman Joep Hoefnagels kansloos. VVSB was nog niet klaar in de eerste helft, want George gaf de bal een minuut later keurig af op Van Nieuwkerk. De spits, die onlangs zijn contract bij VVSB verlengde, kende geen genade met OSS’20 en schoot de 0-4 onder doelman Hoefnagels door.

VVSB was niet van plan om aan het begin van de tweede helft rustig aan te doen. De eerste de beste aanval van de gasten uit Noordwijkerhout. Van Nieuwkerk gaf de bal vanaf de linkerkant voor en van dichtbij kopte George zijn 14e van het seizoen binnen. Even later was er een exact dezelfde situatie met de voorzet van Van Nieuwkerk en de kopbal van George, maar doelman Hoefnagels bleek een snelle leerling en zorgde ervoor dat het nog geen 0-6 werd.

De paars-gelen freewheelde bij vlagen langs de thuisploeg en kwam na 66 minuten wel op 0-6. Een uitstekende combinatie van Ian van Otterlo en George zorgde ervoor dat eerstgenoemde het halve dozijn volmaakte. VVSB voetbalde de wedstrijd rustig uit en kon ook nog jongelingen Ralph Pennings en Finn Mossel brengen. Laatstgenoemde maakte hiermee zijn competitiedebuut voor VVSB.

Nog twee wedstrijden staan er op het programma totdat de winterstop aanbreekt. Zaterdag wordt er op het eigen Sportpark de Boekhorst gespeeld tegen JOS/Watergraafsmeer. In Noordwijkerhout wordt er om 18.00 uur afgetrapt.

OSS’20 – VVSB 0-6: 14. Bakker 0-1, 17. Abbel (e.d.) 0-2, 43. George (p) 0-3, 44. Van Nieuwkerk 0-4, 49. George 0-5, 66. Van Otterlo 0-6.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Enzo Huntink, Jermano Lo Fo Sang (74. Ralph Pennings); Lars Rauws (74. Mike Bekooij), Danny Bakker (86. Finn Mossel), Ian van Otterlo; Leroy George (74. Jayson Halman), Jesse van Nieuwkerk (86. Matthieu van den Assem).