Nadat de kinderen hadden beloofd hun taak goed uit te voeren, kregen ze een hesje en een petje. | Foto en tekst: Ina Verblaauw.
Nadat de kinderen hadden beloofd hun taak goed uit te voeren, kregen ze een hesje en een petje. | Foto en tekst: Ina Verblaauw.

Installatie Politie kids Regenboogschool

Algemeen

Een plechtig moment voor tien kinderen van de Regenboogschool vorige week.  

Op het gemeentehuis van Noordwijk werden zij officieel door burgemeester Wendy Verkleij geïnstalleerd als Politie Kids. Initiatiefnemers voor dit project zijn wijkagenten Ilse van Dun en Stefan van der Niet. Na het schrijven van een sollicitatiebrief werden de kinderen geselecteerd. Er is een aantal regels waaraan de kinderen zich dienen te houden: uiteraard de algemene regels, ze vertrouwen elkaar en pesten niet. En... ze geven het goede voorbeeld. Dus zelf niet op de stoep fietsen of stiekem door rood licht oversteken. Verkleij: “Ik ga jullie vragen of jullie beloven een goede politie kid te zullen zijn. Daarop antwoorden jullie: Dat beloof ik.” Vervolgens noemde Verkleij de voornamen van de kinderen één voor één op. 

Na het applaus kregen de kinderen een high five van de burgemeester, een cap met opdruk en een hesje. Het is de bedoeling dat de kinderen, altijd met een wijkagent of een handhaver op pad gaan voor een bepaalde actie. Een check op goede fietsverlichting bijvoorbeeld of het foutparkeren van ouders bij school. Ook wordt gedacht aan een actie waarbij de kinderen met een agent controleren of de schuttingdeur wel/niet is afgesloten. Waar dat niet het geval is, wordt een wit voetje geplakt met de tekst: “Hier had een inbreker toegang kunnen krijgen”. Voor meer acties zal binnenkort samen met de kinderen en hun ouders invulling worden gegeven.

Uit de krant