Ronald Heruer werd gehuldigd als de Noordwijker van het jaar 2020. | Foto archief, Willem Krol
Ronald Heruer werd gehuldigd als de Noordwijker van het jaar 2020. | Foto archief, Willem Krol

Wie wordt de ‘Noordwijker van het jaar’

Algemeen

Elk jaar wordt voorafgaand aan het Nieuwjaarsgala, de ‘Noordwijker van het jaar’ bekend gemaakt. Drie jaar geleden mocht Ronald Heruer de titel dragen. Nu is het eindelijk zover dat er weer een nieuwe verkiezing komt en iedereen een kandidaten mag nomineren. 

De ‘Noordwijker van het jaar’ is een eretitel die toekomt aan iemand die zich over een langere periode op breed maatschappelijk terrein verdienstelijk heeft gemaakt voor de Noordwijkse samenleving. Denk bijvoorbeeld aan (vrijwillige) inzet op het gebied van sport, kunst, cultuur, zorg of welzijn. Het gaat uiteraard om vrijwilligers uit de gehele gemeente Noordwijk, dus ook kandidaten uit Noordwijkerhout en de Zilk kunnen worden genomineerd!


Iedereen kan een kandidaat voor de titel ‘Noordwijker van het jaar 2022’ aandragen. Opgeven kan via www.nieuwjaarsgala.nl/noordwijker-van-het-jaar/ door middel van het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met 1 december 2022. Onder alle inzendingen worden twee vrijkaarten voor het Nieuwjaarsgala verloot. Uit de lijst van kandidaten worden er drie genomineerd door een jury. Deze jury bestaat onder andere uit burgemeester Wendy Verkleij, de oud-Noordwijker van het Jaar Ronald Heruer en de sponsoren van het gala. De nominaties worden half december gepubliceerd op de website, social media en in de krant. Uiteindelijk bepaalt een stemming wie de ‘Noordwijker van het Jaar 2022’ wordt. De winnaar wordt tijdens het sponsordiner voorafgaand aan het Nieuwsjaarsgala in Grand Hotel Huis ter Duin bekend gemaakt. Volg het Nieuwjaarsgala ook online via de site Instagram, LinkedIn en Facebook.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant