Ans Geerlings, Anna v Eeden en dochter Tamara, Denise v Kints, Annita Koch, Chris Koch, Ed van Bentem en Gerorge van Kints.| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen.
Ans Geerlings, Anna v Eeden en dochter Tamara, Denise v Kints, Annita Koch, Chris Koch, Ed van Bentem en Gerorge van Kints.| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen.

Succesvolle inzamelingsactie zorgt voor AED in Zeeburg

Algemeen

Bij Brittenhuis 52 werd zaterdag een AED onthuld. Dit apparaat is er gekomen dankzij een inzamelingsactie van buurtbewoonster Annita Koch, die maar wat trots is op het resultaat. Er werd in slechts zeventien dagen tijd 2461 euro opgehaald en Philips heeft daar 931 euro bijgedragen, waardoor de AED aangekocht kon worden.

Annita Koch is vrijwilligster bij VVSB en volgde daar een cursus reanimatie/AED/EHBO. Toen zij zich meer ging verdiepen, bleek dat er geen AED in haar woonwijk Zeebug was was, binnen een straal van 500 meter. “Ik besloot me aan te melden op de Buurt AED en zag dat er een mogelijkheid was tot subsidie van Philips en meldde me aan voor de actie, waarbij het geld naar de Buurt AED ging en dus niet naar mij. Iedereen in de wijk deed mee en ging folders rondbrengen in de buurt om de actie te promoten.” Annita had al snel blauwe handen van het flyeren. “Die brievenbussen hier zijn echt waardeloos.” 

Ze koos er bewust voor om het flyeren te beperken tot de straal van 500 meter, waarin de AED zich moet bevinden en al snel kwamen de eerste donaties binnen. “Het was ongelofelijk spannend en gaaf om dit bij te houden. Er waren mensen die 100 euro storten, maar ook 75 en 85 euro, dat waren de hoogste bedragen. Maar iedere euro was welkom en we hadden in die zeventien dagen tijd het beoogde bedrag bij elkaar.” Hierna werd gekeken naar een plek om de AED op te hangen en dat werd nummer 52. “Dat was de meest centrale en best bereikbare plek. Zelf woon ik in een doodlopend stukje en dat kost veel te veel tijd.” Zaterdag was een aantal buurtbewoners van de partij bij de onthulling van het apparaat. Annita kreeg een mooie bos bloemen namens de buurt voor haar inzet met de mededeling dat ze allemaal trots op haar zijn. 

Volgens Annita is het belangrijk dat overal AED apparaten komen te hangen. “Hier kunnen levens mee gered worden. Als iemand hulp nodig heeft met de organisatie van een donatieactie, wil ik hen graag helpen en mogen ze mij mailen: a.duivenvoorde@hotmail.com.

Uit de krant