Het echtpaar Broekhoef en burgemeester Wendy Verkleij. | Foto: Ina Verblaauw.
Het echtpaar Broekhoef en burgemeester Wendy Verkleij. | Foto: Ina Verblaauw.

Ria en Jan vieren diamanten jubileum

Algemeen

Burgemeester Wendy Verkleij bracht zaterdag 24 september een bezoek aan het echtpaar Ria en Jan Broekhof-Augustinus in Noordwijkerhout vanwege hun 60-jarig huwelijk. Een echtpaar boordevol verhalen en met nog veel meer energie.

Door Ina Verblaauw

Ria, geboren in 1941 in Noordwijk en Jan, geboren in 1937 in Noordwijkerhout ontmoetten elkaar op de dansschool van Evert Castelein.

Als meisje werkte Ria bij haar vader in zijn bollenbedrijf en later in de huishouding. Jan had meerdere banen in een schrijfmachinefabriek, als pompbediende en na de militaire dienst als Daf rij-instructeur. Werkte bij De Gruyter supermarkt, zat “in de schoenen” en bij Van Densen Kabels. 

De bollenschuur van Ria’s vader werd omgebouwd tot woonhuis, waarvoor de gemeente een vergunning verleende voor één gulden. Voorwaarde was wel dat er een deur vanuit het woonhuis moest worden aangebracht. Inmiddels woont het echtpaar alweer 50 jaar in de huidige woning. En daar heerste altijd bedrijvigheid. In de zomer werd het huis verhuurd aan Duitse gasten en verhuisde het hele gezin zelf naar de zolder. Nadat de verhuur stopte, maakte Ria thuis zo’n 1000 lampenkappen per week en volgens de zoon “stonden er in onze hele woonkamer lampenkappen hoog opgestapeld”. Er werd veel met de camper gereisd door Europa, maar ook Indonesië en Afrika werden bezocht.

Het echtpaar heeft vier kinderen, zeven kleinkinderen en één achterkleinkind. Met de familie en veel vrienden werd die avond feest gevierd in het Wapen van Noordwijkerhout. Dat gaat wel lukken als je als paar ook in het verleden Prins John VII en Prinses Ria van Carnavalsvereniging De Vikings bent geweest!

Uit de krant