Afbeelding
Foto: pr

Ludieke actie zet pilot volop in de schijnwerpers

Algemeen

Ondernemers en gemeente vragen via een ludieke actie aandacht voor de pilot auto-, bromfiets- en fietsluw om het dorpscentrum.

Rondom De Witte Kerk was het in juli en nog de hele maand augustus op de maandagen tijdens de weekmarkten, de diverse evenementen en verder dagelijks van 12:00 uur ‘s middags tot 23:00 uur ‘s avonds niet toegestaan om auto te rijden, met de brommer rond te rijden en/of te fietsen. Ook zijn er gelijktijdig venstertijden voor het laden en lossen van kracht.
Deze zomermaanden vragen vier dagen acteurs op een ludieke manier aandacht voor de verkeersveiligheid, dit op gezamenlijk initiatief van de lokale ondernemersvereniging, en de gemeente Noordwijk om het centrumgebied rondom de Witte Kerk veiliger en aantrekkelijker te maken voor haar klanten, haar gasten en de bezoekers. De gemeente hecht veel belang aan een schoon, heel en veilig centrumgebied en een goede samenwerking met haar ondernemers.

Wethouder Theo Alkemade, met onder andere Verkeer in de portefeuille: “Het is de afgelopen jaren veel drukker geworden in het centrum van Noordwijkerhout, maar de drukte heeft op verschillende punten ook geleid tot knelpunten tussen de (vracht) auto’s, fietsen, elektrische fietsen, scooters en voetgangers geleid. Via de pilot willen wij onderzoek doen naar een mogelijk alternatief om het centrumgebied van Noordwijkerhout aantrekkelijker en levendiger te maken.” 

Voorzitter Pieter van der Geest van de Noordwijkerhoutse ondernemersvereniging voegt daaraan toe: “Naast de proef zal er in samenwerking met de gemeente een brede evaluatie begin september plaatsvinden.”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant