Afbeelding
Foto: pr.

André en Janny proosten bij de Jeneverboom in nieuw seizoen ‘Denkend aan Holland’

Algemeen

streek • Na een winterse tocht op de Friese meren is het hoog tijd voor zon. Janny van der Heijden en André van Duin zijn helemaal klaar om nieuwe plekken te ontdekken in een nieuw seizoen van ‘Denkend aan Holland’. Ze starten hun reis in Leiden, waar ze onder andere langs de Jeneverboom in Warmond gaan. Op donderdag 4 augustus is de aflevering om 21.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.


Het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland wordt afgetrapt in Leiden. Daar begint de vaartocht van Janny en André in de Hortus Botanicus, de plek waar ooit de eerste tulp is geplant. Met een sloep wordt het prachtige centrum van Leiden ontdekt. Onderweg passeert het duo de viskar van Abdullah, een bijzonder draaiorgel en talloze uitdagende bruggen.

Ook bij ‘De Grachtwacht’ houden Janny en André even stil. In dit brugwachtershuisje coördineren biologen Auke-Florian en Liselotte hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten. 

Dan stappen Janny en André over op hun vertrouwde boot: de Pollux en wordt koers gezet richting de Kagerplassen, waar ze al genietend rondvaren tussen de zeilschepen en molens. 

Aan de rand van de Kagerplassen staat de zogenoemde Jeneverboom. Daar wordt traditioneel geproost op een mooie vaart. De reis eindigt in Katwijk aan Zee, waar Janny en André – op het strand – terugblikken op een geslaagde tocht.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant