Afbeelding
Foto: PR

Engels koor in Witte Kerk

Algemeen

Vorige week werd in de Witte Kerk het concert gegeven door leerlingen van Portsmouth High School uit Hampshire. Een school die al generaties lang meisjes een succesvolle muzikale opleiding geeft en met georganiseerde concerttours al op vele plekken in Europa en ook in New York dat succes hebben laten klinken. 

Tijdens de concertreis van deze week deden zij naast Edam en Amsterdam ook Noordwijkerhout weer aan. Naast het geven van concerten bezoeken zij ook plaatsen als bijvoorbeeld Delft en de Zaanse Schans en overnachtten zij deze keer in een Amsterdams hotel. Een week van naast genieten en ontdekken, ook enkele optredens voor zo hopen zij altijd, een fijn en leuk publiek! Noordwijkerhout staat hierin al vele jaren op de lijst van een fijne en gastvrije plek om heen te gaan en ook deze keer, na door corona twee jaar te hebben moeten wachten op de uitvoering van de toen al gemaakte concertplannen, was er weer een warm welkom!

Het 41 tellende meisjeskoor zong met veel verve voor het samengekomen enthousiaste publiek, dat ondanks de warmte, of juist vanwege de warmte, de kerk had weten te vinden voor dit één uur durende, gratis concert.

Naast onder andere liederen uit de musicals Mary Poppins en Les Misérables, was er het bekende Hallelujah van Cohen. Het koor was onder de bezielende leiding van dirigent George duidelijk enthousiast en vol zin om er iets moois van te maken. Diverse liederen deden de stemmen goed tot hun recht komen, maar ook in een tweetal op de piano ten gehore gebrachte muziekstukken van Mozart streelden schitterende pianoklanken de oren van de aanwezigen.

Een grappig, maar uitermate ‘ingewikkeld’ lied -I bought me a cat- werd in solo heel knap gebracht.

Ook van andere liederen die door solisten ten gehore werden gebracht, was het publiek onder de indruk.

Een concert waar met volle teugen door zangers, muzikanten en publiek weer ouderwets van is genoten.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant