Het echtpaar is nog actief betrokken bij activiteiten in rond hun woonomgeving. | Foto en tekst: Caroline Spaans.
Het echtpaar is nog actief betrokken bij activiteiten in rond hun woonomgeving. | Foto en tekst: Caroline Spaans.

Briljanten huwelijksjubileum Koos en Rie Hoogervorst

Algemeen

Een gouden bruiloft (50 jaar) komt redelijk vaak voor; een diamanten bruiloft (60 jaar) ook nog regelmatig... maar 65 jaar getrouwd (briljant) een stuk minder. Koos en Rie Hoogervorst-Doeswijk horen bij die minderheid, want zaterdag 2 juli  hingen de slingers in hun huis in de Robijnstaete aan de Parallelweg: 65 jaar geleden gaven zij elkaar het ja-woord en dat werd gevierd!

Uiteraard kwam burgemeester Wendy Verkleij het echtpaar persoonlijk feliciteren en bracht namens de gemeente een mooie bos bloemen mee. Het echtpaar komt niet uit Noordwijkerhout, maar verhuisde hiernaartoe in 2010. In 2015 verhuisden ze vanaf de Maandagsewetering naar Robijnstaete. Ze kregen vier kinderen en hebben inmiddels elf kleinkinderen en één achterkleinkind.  De wieg van de 90-jarige bruidegom stond in aan de Huigsloterdijk (bij Buiten-Kaag) en die van zijn inmiddels 88-jarige bruid in Halfweg. Op zijn tiende verhuisde Koos met zijn ouders naar Lisse. “Ik leerde Rie kennen tijdens een wandeling. Ik was 20 en samen met een vriend ging ik altijd een stuk lopen. We raakten aan de praat met een paar vriendinnen. Herman, die vriend van me zei: zullen we wat vaker afspreken met die meiden? Ik zei toen: goed plan! Maar dan kies ik wel voor die ‘zwarte’. Dat was Rie, met haar mooie zwarte haren!” Ze hadden vijf jaar verkering voordat ze trouwden. Rie: “Koos werkte in Den haag en daar kregen we geen huis omdat we er niet woonde in Lisse kregen we geen huis omdat Koos er niet werkte.” Toen Koos een baan kon krijgen in een kruidenierswinkel met een bovenwoning in Utrecht, kon er getrouwd worden en een paar jaar later nam het echtpaar de delicatessenwinkel over van de vorige werkgever van Koos in Den Haag. Koos verkocht deze winkel op zijn 63e en ging met pensioen. Daarna werkte hij nog zeven jaar als melkcontroleur. 

Dezelfde hobby’s

Volgens het echtpaar houden ze het zo lang met elkaar omdat ze dezelfde hobby’s hebben. Koos: “Jarenlang reden we met een span met twee Friezen dressuurwedstrijden, zowel Rie als ik. De dieren die we hadden stonden in de polder bij Roelofarendsveen waar we twintig jaar woonden en waar ook onze kinderen zijn opgegroeid.” Het echtpaar vierde hun jubileum afgelopen zaterdag in de Hofboerderij op landgoed Keukenhof. Met hun gezin werd de dag afgesloten met een diner bij het Wapen van Noordwijkerhout.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant