Overhandiging aan Charles Horsthuis. | Foto: NoVaTo.
Overhandiging aan Charles Horsthuis. | Foto: NoVaTo.

Boek over familie Pennings

Algemeen

In de grote zaal van SOP was onlangs een boekpresentatie over de nazaten van Hein Pennings.

De presentie van het boek (dat is samengesteld door amateur-genealoog Bert Hogervorst) werd georganiseerd door de stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo). Van heinde en ver waren familieleden naar Noordwijkerhout gekomen voor deze feestelijke gelegenheid. Na een welkomstwoord en introductie van de voorzitter van NoVaTo, Abe Bader, kreeg Hogervorst het woord. Hij overhandigde het eerste boek aan de oudste nazaat: Piet Pennings. 

Er werd nog een tweede exemplaar uitgereikt aan collega-vrijwilliger en mede amateur-genealoog Charles Horsthuis als dank voor zijn hulp. Vervolgens was het tijd om bij te praten; het werd een echte familiereünie. Reeds jaren stelt Hogervorst genealogische boeken samen over de meest voorkomende Noordwijkerhoutse families. 

Deze keer was de familie Pennings aan de beurt, nummer 19 in de reeks. Net als bij de vorige boeken is Hogervorst vele maanden bezig geweest om alle gegevens te verzamelen en te verwerken in dit naslagwerk.

Veel foto’s

Het boek bevat niet alleen tekst, maar ook foto’s die door de familie zelf zijn aangeleverd. 

Eerder zijn boeken verschenen over onder andere de families Ho(o)gervorst, Duivenvoorde(n), Van Dui(j)n, Geerlings, Van Eeden en Van der Slot. 

Van enkele families zijn nog exemplaren verkrijgbaar in het museum van de stichting Noordwijkerhout van Toen aan de Zeestraat 3A.

Uit de krant