Vlnr:  Ruud van der Zon, Chris van der Zon, Ivar Krüse, Ell Geeh, Wil Brouwer en Jan van Vliet. | Foto: PR.
Vlnr: Ruud van der Zon, Chris van der Zon, Ivar Krüse, Ell Geeh, Wil Brouwer en Jan van Vliet. | Foto: PR. :

Reuzenbol ‘Ode aan de lelie’ onthuld bij Van der Zon

Algemeen

Reuzenbol ‘Ode aan de Lelie is vorige week onthuld bij Van der Zon Export BV aan de Schulpweg.

De Reuzenbol werd onthuld door Ruud van der Zon (directeur Van der Zon Export BV) samen met Ivar Krüse, jongste raadslid van de gemeente Noordwijk

Van der Zon: “Wij vinden het project Giant Tulip Bulbs een zeer mooi initiatief en reclame voor de bollenstreek. We waren al enige tijd van plan een bol te adopteren, toen we tijdens een avondwandeling langs de winkel liepen en deze prachtige bol zagen staan. We wisten meteen, dit moet hem worden!

Als exporteur van Tulpen en Lelie bloembollen naar Azië past deze bol perfect bij ons.”

Afkeurde leliesoorten die dankzij het oog voor schoonheid van de kunstenares zijn vereeuwigd

De lelie is de lievelingsbloem van kunstenares Ell Geeh uit Voorhout. Op de bol zijn foto’s van een leliesoort te zien, die bij de kweek is afgekeurd. Alle bollen zijn vernietigd en de bloem zal niet te vinden zijn in onze bloemenwinkels. Dankzij het oog voor schoonheid van de kunstenares, is de bloem toch vereeuwigd en zien wij hem nu op deze Reuzenbol. 

Op de bol is zand, afkomstig uit de bollenstreek, toegevoegd. Hiermee laat de kunstenares zien dat het bollenzand essentieel is voor perfectie van de groei en bloei. Door goud toe te voegen, hoopt ze op de eeuwigheid van de Bollenstreek; dat de streek zo bijzonder en speciaal blijft, met bloemenpracht en topkwekers. 

Met deze bol zijn er 32 Reuzenbollen geplaatst in de bollenstreek.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 Reuzenbollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse. De route is ook de bekijken via de site: k www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.

Uit de krant