Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr.

Brandweermannen/-vrouwen gezocht

De brandweer in Noordwijk en Noordwijkerhout zoekt nieuwe collega’s. Naast een hecht team, kennis en vaardigheden, ontvangen brandweermensen een vaste jaarvergoeding en specifieke uurvergoedingen voor uitrukken, oefenen en opleidingen.

Brandweerlieden weten nooit wanneer ze worden opgeroepen, dat maakt het werk spannend en uitdagend. Het werk brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het belangrijk dat brandweermannen en -vrouwen echte teamspelers zijn. Brandweerlieden betekenen iets voor de maatschappij, de omgeving en het dorp waar ze wonen of waar ze werken. Een goede conditie en gezondheid en minimaal een vmbo werk- en denkniveau zijn een aantal vereisten.

De brandweer is een 24-uurs bedrijf: “Als de pieper gaat weet je nooit wat je te wachten staat. Elke keer is anders. Daarom zoeken we mensen die dat aankunnen”, vertelt Jörgen Lucas, woordvoerder van Veiligheidsregio Hollands Midden. 

Naast de aanstellingskeuring doorlopen nieuwe brandweermensen de opleiding tot volwaardig brandweerman of -vrouw. De opleiding vindt plaats tijdens avonduren (twee jaar) of overdag (één jaar) met als eindresultaat het diploma Manschap. Bovendien hebben ze automatisch alle papieren om bedrijfshulpverlener (bhv’er) op de werkvloer van hun reguliere baan te zijn.

Meer info op: www.wordbrandweer.nl.

Meer berichten