Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Vlnr: Emile, Tom met naast hem dochter Isa en haar opa Jos, Arie, Debbie en Saskia. | Foto: PR.
Vlnr: Emile, Tom met naast hem dochter Isa en haar opa Jos, Arie, Debbie en Saskia. | Foto: PR.

Drie generaties fietsen Friese Elfstedentocht

De Friese Elfstedentocht. Wie kent ‘m niet? Om deze tocht der tochten te schaatsen moeten de bekende wateren in het noorden van ons land wel stijf bevroren zijn. Vroeger was dat vaak het geval, maar zeker niet iedere winter. Al meer dan 100 jaar fietsen op pinkstermaandag ongeveer 15.000 deelnemers langs de bekende dorpen en steden waar in de winter de schaatsers langskomen de Fietselfstedentocht.

De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Om de tocht te volbrengen moeten de deelnemers alle stempels bij de verschillende posten hebben gehaald en uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn. Een pittige tocht dus! Maar de Noordwijkerhouters Tom van Vondelen en Arie van der Weijden draaien hun handen er niet voor om: ze reden de tocht afgelopen maandag voor de dertiende keer. Een prestatie op zich! 

Ook (klein) dochter Isa van Vondelen rijdt dit jaar mee: drie generaties!

Op de foto staan Emile Voorn, Tom en zijn dochter Isa van Vondelen, Jos Beijersbergen (opa van Isa), Arie van der Weijden, Debbie Beijersbergen (moeder van Isa) en Saskia Beijersbergen (dochter van Jos en zus van Isa).

Meer berichten