Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Caroline Spaans, archief

In memoriam: Jacques Looijestijn

‘Zoals een boot heel langzaam achter de horizon verdwijnt, zo hebben wij de laatste jaren stap voor stap afscheid van je moeten nemen. Wat blijft zijn onze herinneringen.’

Een mooie, warme tekst op de rouwkaart van Jacques Looijesteijn.
Jacques overleed op zaterdag 28 mei op de respectabele leeftijd van 88 jaar. Hij was vanaf de start van het Noordwijkerhouts Weekblad, ruim 38 jaar geleden, betrokken bij de realisatie van deze krant. Samen met Thea ter Heide en Chris en Arie Verhagen, directie van Uitgeverij Verhagen, gaf hij het Noordwijkerhouts Weekblad een eigen gezicht. Hij was vele jaren, vanuit zijn winkel waar iedereen welkom was, het aanspreekpunt voor advertenties en was als columnist van ‘Uit de raadzaal’, een beetje het geweten van Noordwijkerhout. Hij volgde de politiek binnen zijn gemeente ‘op de voet en tot in de kleine uurtjes’ en bracht in zijn columns een kritische noot aan waar nodig. Zijn leven veranderde toen hij in 2012 afscheid moest nemen van zijn echtgenote Toos. Toch bleef hij betrokken bij zijn dorp en het was 29 maart 2019, na de fusie met Noordwijk, dat hij zijn laatste column schreef. Wij nemen de laatste alinea hieruit mee.


De laatste

‘Aan het tot in de kleine uurtjes doorvergaderen komt wel een einde. Er zullen om de agenda’s af te handelen extra vergaderingen worden ingelast. Helaas zal u daar via de ‘Uit de raadzaal’ geen kennis meer van kunnen nemen. Niet dat het Noordwijkerhouts Weekblad gaat verdwijnen, maar door het samengaan van de twee gemeenten wordt de input van verschillende kanten te groot. Dit is na jaren dus mijn laatste column!
Rest mij alleen alle gepasseerde raadsleden en wethouders, burgemeesters en ambtenaren te
bedanken voor de prettige wijze waarin, de jaren door, de communicatie tussen ons is geweest.
Niet alleen liepen ook toen de vergaderingen wel eens uit, maar het was vooral de ‘nazit’ waardoor het licht in de kantine meermalen pas in de kleine uurtjes uitging.
Allemaal bedankt.

Jacques Looijestijn.

--Wij denken aan Jacques als een warme, humorvolle en betrokken man en wensen zijn kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte en ‘warme herinneringen’. Wij bewaren ze ook.

Teuntje van Delft, Hoofdredacteur

Meer berichten