Trotse meiden met de medailles voor de behaalde resultaten. | Foto: PR.
Trotse meiden met de medailles voor de behaalde resultaten. | Foto: PR.

Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc twee keer Nederlands Kampioen

Algemeen

De twirlsters van Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc stonden afgelopen weekend op het Nederlandse Kampioenschappen Twirl in Topsportcentrum Almere. Met maar liefst twee keer Goud, één keer Zilver en twee keer Brons in handen kijkt de vereniging terug op een meer dan geslaagd weekend. Een extra cadeautje voor het 100- jarig jubileum.

St. Jeanne d’Arc wist zich afgelopen jaar te plaatsen voor dit grote evenement met de B groep, Small team dance twirl en met het Twirlteam, Small team Twirling. Naast de teams wisten ook een aantal solisten zich ook te plaatsen op diverse solistische onderdelen.

Vol spanning en energie gingen de meiden de vloer op. Met de aanmoediging van vele trouwe supporters hebben de meiden zich van hun beste kant laten zien. 

Voor St. Jeanne d’Arc mocht Isza Guijt zich als eerste presenteren met haar solo onderdeel 1-baton. Deze routine was goed voor een mooie derde plaats. Iets later op de dag was het de beurt voor oe duo twirlsters. Met dit onderdeel wisten zich drie duo’s te plaatsen voor het NK: Femke van Denzen & Elvira de Groot, Tess & Britt Onderwater en Criz Weijers & Isza Guijt.

Criz en Isza wisten met hun routine een eerste plaats neer te zetten en kunnen zich hiermee Nederlands Kampioen, Duo Twirling Pre-teen beginner noemen.

Rond het middaguur mochten de teams hun routines presenteren aan de Jury. Zij wisten een enorme indruk te maken en behaalde hiermee een tweede en derde plaats.

Als laatste was het de beurt aan Isza met haar Solo onderdeel dance Twirl. Isza kon haar dag niet beter afsluiten. Met een eerste en twee keer een derde prijs mag ze zich ook voor haar solo dance twirl Nederlands kampioen noemen.

Zondag was het de beurt aan Tess Onderwater met haar solo 1 Baton. Tess mocht uitkomen in de categorie Junior Intermediate. Ook Tess wist een mooie routine neer te zetten en keerde eind van de dag meer dan tevreden huiswaarts.


Uit de krant