De vlaggen gaan in top door Pieter van Zeben, Edwin Kolkhuis Tanke en Hein Trebbe. | Foto: PR.
De vlaggen gaan in top door Pieter van Zeben, Edwin Kolkhuis Tanke en Hein Trebbe. | Foto: PR.

Hoogste punt fase 1 Langhorst Landgoed in den Houte bereikt

Algemeen

Na een half jaar bouwen bereikte Trebbe het hoogste punt in de bouw van fase 1 Langehorst in Landgoed in den Houte.

Fase 1 Langehorst biedt plaats aan twee appartementencomplexen, met in totaal 38 appartementen en is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe. Het is de jongste wijk van Noordwijkerhout. De bouwbranche kent vele tradities het vieren van een hoogste punt is daar één van. Het hoogste punt van Langehorst werd gemarkeerd met het hijsen van de vlag door Pieter van Zeben, Commercieel Directeur bij Duinweide Investeringen, Edwin Kolkhuis Tanke, Algemeen Directeur bij Novaform Vastgoedontwikkelaars en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners.

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein en deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland.

Over Langehorst

In totaal worden er in Landgoed in den Houte ongeveer 700 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop gerealiseerd. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling. Medio 2020 startte de bouw van de eerste fase, inmiddels zijn er al ruim 240 woningen opgeleverd in Landgoed in den Houte. Deelplan Langehorst is gelegen aan de oostelijke rand van Landgoed in den Houte en wordt gefaseerd ontwikkeld en gerealiseerd. 

De eerste fase biedt plaats aan twee appartementencomplexen. Een appartementencomplex met 17 appartementen bestemd voor de vrije sectorhuur. Het andere appartementencomplex bestaat uit vier verdiepingen en biedt plaats aan 21 koopappartementen die allen verkocht zijn. De appartementen variëren in vloeroppervlak van 75 m2 tot en met 112 m2. Vanzelfsprekend voldoen alle appartementen aan de laatste normeringen op het gebied van duurzaamheid. Het ontwerp van beide appartementengebouwen is van de hand van KOW architecten. De architectuur is geïnspireerd op de historie van de bollenschuren die eigen zijn voor deze streek. Het ontwerp is speels door onder meer de uitspringende balkons en metselwerkaccent in zachte natuurtinten.

De bestaande bomen van het landgoed blijven zoveel mogelijk behouden. Hierdoor worden de appartementencomplexen omgeven door een kader van bomen en groen. Binnen dit kader is ook gelegenheid om te parkeren. De bouw van beide gebouwen startte in het najaar van 2021. Naar verwachting worden beide gebouwen aan het begin van de herfst van 2022 opgeleverd.

Uit de krant