Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Tijdens een van de veertien nummers die Altesa speelde, werd een video getoond waarin ze marcheren door de bollen. | Foto: PR
Tijdens een van de veertien nummers die Altesa speelde, werd een video getoond waarin ze marcheren door de bollen. | Foto: PR

Altesa viert 50-jarig jubileum

Onder toeziend oog van burgemeester en wethouder heeft Drumfanfare Altesa De Zilk haar 50-jarig jubileum gevierd met een jubileumconcert. De bezoekers werden verwelkomd op de rode loper en liepen onder de ballonnenboog door naar de speciaal versierde Duinpan.

Onder leiding van de dirigent Dirk-Jan de Boer heeft Altesa veertien nummers ter gehore gebracht. Hierbij is tijdens één van deze nummers, een mars genaamd Barnard Castle, een video getoond waarin Altesa al marcherend door de bloemenvelden heen loopt. Door Altesa wordt maar twee keer per jaar een zittend concert gegeven, omdat zij een marcherende fanfare zijn. Na afloop van het concert is traditiegetrouw het 21 spel gespeeld waarbij mooie prijzen te winnen waren. 

Tijdens het napraten was er een knipoog naar het verleden met een fotopresentatie met foto’s van alle jaren. Ook was er na het concert nog volop live muziek, gebracht door zanger Jeffrey van Es en werd tijdens het concert stilgestaan bij het 40-jarig lidmaatschap van Ruud van Haarlem. Hij heeft onder meer Altesa jaren als tambour-maitre door de straten van de bollenstreek en daarbuiten geleid.

Altesa kijkt terug op een geslaagde avond en hoopt iedereen terug te zien tijdens een volgend concert, jubileumactiviteit of langs de kant bij één van de optredens. 

Meer berichten