Ook vorige week blonk Danny Bakker uit. | Foto: OP, Pieter vd Woude.

VVSB pakt onverwacht punt bij DOVO

Sport Sport

Na 82 minuten leek het een treurige middag te worden voor VVSB in Veenendaal. Maar: toen begon de totale ommekeer pas. Drie keer in zes minuten wisten de Noordwijkerhouters het net te vinden en zo een punt weg te slepen. Invaller Peet van der Slot opende het bal met een kopbal waarna Danny Bakker tot tweemaal toe ook met het hoofd wist te scoren.

Door Stefan van den Burg

Mede door de schorsing van Nicky Eekhout keerde Jelmer Vijlbrief na lang blessureleed terug in het paars-geel. Met direct een basisplaats kon de ervaren verdediger van VVSB zijn waarde weer bewijzen. De eerste actie van DOVO was direct doeltreffend. Oud-VVSB’er Lulinho Martins werd in de diepte bereikte, kapte naar zijn favoriete rechterbeen en schoot de bal in de lange hoek. Wat volgde was een rommelige wedstrijd.

Na een lange blessurebehandeling aan de enkel van Quincy Arends kon in de 25e minuut beide ploegen zich opmaken voor opnieuw een flinke wachttijd. Na een botsing tussen Wout Heemskerk en Nick Hak konden de tulbanden om de hoofden. Hak wist nog het duel te vervolgen, Heemskerk werd vervangen door Raygivano Dompig. Het tempo was uit de wedstrijd waar vooral DOVO van profiteerde. Met een gelukkige lob over doelman Ruben Valk was Matthijs van Nispen de 2e doelpuntenmaker bij de gastheren. Vlak voor rust werd bij een opstootje trainer Wilfred van Leeuwen een rode kaart toegewezen, waarna scheidsrechter Te Kloeze al snel affloot voor de rust en de welkome afkoelingsperiode.

Na de thee was het opnieuw Martins die zijn oude ploeg pijn deed met de 3-0. Verder kwamen de mannen uit Veenendaal niet, want diezelfde Martins zorgde niet voor zijn hattrick. De strafschop werd door de vleugelaanvaller wild over het doel geschoten.

Met nog een kwartier op de klok begon VVSB met aandringen. Aanvaller Nick Hak kreeg na een overtreding op Danny Bakker zijn tweede gele kaart en DOVO moest verder met tien man. In de 82e minuut bewees Van der Slot zijn waarde en kopte de voorzet van Dompig bij de tweede paal binnen. Het startschot van een doldwaas laatste hoofdstuk. Want niet veel later werd er op bijna identieke wijze weer gescoord door VVSB. Blel gaf de bal voor op Bakker die met zijn hoofd voor de aansluitingstreffer zorgde: een doelpunt waar na afloop nog veel over te doen zou zijn geweest. De assistent-scheidsrechter keurde het, in samenspraak met de leidinggevende, doelpunt toch toe aan VVSB en de marge was weer gedicht.

Beide ploegen zullen dit gelijkspelen anders beleven, maar zullen het hier in de strijd onderin mee moeten doen. Voor VVSB is lang treuren er überhaupt niet bij, want dinsdag komt Excelsior’31 op bezoek. In Noordwijkerhout wordt er dan om 20.00 uur afgetrapt.