Fadil Sukurica. | Foto: Trudy vd Berg.

Van Nispen verliest met 1-4

Sport Sport

Van Nispen stevent rechtstreeks op degradatie aan. De club staat troosteloos onderaan met vier punten uit 14 wedstrijden. Ook tegen Berkel uit Berkel Rodenrijs kon Van Nispen geen vuist maken.

Door Tino de Groot

Zaterdag stond de stevige noorderwind dwars op het veld. De tegenstander had hier minder last van dan Van Nispen. De aanvallers van Berkel kregen veel ruimte: al na vijf minuten soleerde de aanvoerder van de gasten door de Zilker verdediging en schoof na zijn solo in de verre hoek. Van Nispen veerde nog even op toen Fadil Sukurica na een kwartier spelen de gelijkmaker aantekende. Lang genoot Van Nispen niet van de gelijke stand. Door wederom matig ingrijpen van de verdediging lag de bal twee minuten later achter Sven van Hensbergen. Toen Berkel vlak voor rust de 1-3 aan tekende was de strijd eigenlijk gestreden. Tot overmaat van ramp legde de scheidsrechter de bal na een klein duwtje in de rug van één der aanvallers vlak na rust op de stip. Het cadeautje werd gretig uitgepakt en met een stand van 1-4 geloofde Berkel het wel. Van Nispen begon iets beter te voetballen, maar tot echte kansen kwam dit niet. Het ontbrak de aanvallers aan stootkracht: geen van hen kon de keeper van Berkel in de problemen brengen. Volgende week wacht koploper UVS, uit in Leiden.