Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

‘Eigen identiteit is niks mis mee’

Rob Hulsebosch, voorzitter Feestcommissie De Zilk, heeft het eerste exemplaar van een eigen Zilkse vlag overhandigd aan George Lengers, de ontwerper van de vlag.

Hulsebosch: “De Zilk maakt nu en in de toekomst gewoon deel uit van de gemeente Noordwijk, maar het hebben van een eigen identiteit, daar is niets mis mee.” Alle elementen in de Zilker vlag hebben een betekenis. De kleuren rood en geel zijn de officiële kleuren van de provincie Zuid-Holland. Het blauw is afkomstig van de (oude) vlag van de gemeente Noordwijkerhout. De leeuw verbeeldt de Hollandse leeuw. 

“De drie bloembedden symboliseren de, historisch gezien, belangrijkste bedrijfstak van het dorp: het telen van hyacinten, narcissen en tulpen. Maar ze kunnen ook gezien worden als de drie-eenheid Geloof, Hoop en Liefde, behorende bij onze Heilig Hart kerk. De golven verwijzen naar het water dat altijd al belangrijk was voor ons dorp en de bollenteelt. 

Nog steeds wordt het grondwaterpeil gedurende het hele jaar gereguleerd om De Zilk en omstreken geschikt te houden voor de bollenteelt. 

Met steun van de Heerenclub kunnen belangstellenden een vlag kopen. Meer info: www.feestcommissiedezilk.nl.

Meer berichten