Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>De Matthiaskerk in Warmond.</p>

De Matthiaskerk in Warmond.

(Foto: pr.)
Religie

Kerst en Oudjaar in tijden van corona

Vorig jaar heeft de parochie Sint Maarten, met pijn in het hart, alle zeven kerken gesloten gehouden op beide kerstdagen. Parochianen konden digitaal wel twee vieringen meemaken.

De parochie had zo gehoopt dat het dit jaar anders zou zijn, dat er weer gewoon met volle kerken gevierd kon worden. Maar helaas, de werkelijkheid is ook dit jaar dat corona iedereen nog volop dwars zit. 

De parochie houdt zich aan de gezondheidsvoorschriften van de Rijksoverheid, zoals deze voor de katholieke kerk zijn vertaald door de bisschoppen.

Dat betekent heel concreet: De vieringen op kerstavond komen helaas allemaal te vervallen. Deze zouden na 17.00 uur in de avond zijn en mogen geen doorgang vinden.

Voor de avond van 24 december wordt er een alternatief aangeboden. De reeds geplande vieringen in de Sint Matthiaskerk in Warmond gaan door, maar met alleen de voorgangers, kosters en koor. Het is jammer genoeg niet mogelijk om kerkgangers tijdens deze vieringen fysiek aanwezig te laten zijn. 

De twee vieringen om 19.00 uur en 21.00 uur kunnen digitaal gevolgd worden via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1676-St-Matthias. Er is voor de Sint Matthiaskerk gekozen, omdat deze kerk dit jaar de hoofdkerk is. Ook heeft de parochie hier de technische mogelijkheid om de viering digitaal uit te zenden.

De vieringen op 25 en 26 december gaan (in principe) door zoals gepland. Parochianen en andere kerkgangers vinden de exacte tijden op de website www.parochiesintmaarten.nl 

Oudjaar

De Oudjaarsvieringen op de avond van 31 december kunnen eveneens helaas niet doorgaan. Wel zal er om 16.00 uur een dank-lof zijn in de Sint Matthiaskerk in Warmond. Kerkgangers zijn welkom, rekening houdend met een onderlinge afstand van anderhalve meter. Voor de dank-lof viering hoeft men niet in het bezit te zijn van een toegangskaart. Het lof is ook door iedereen digitaal mee te vieren via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1676-St-Matthias.

Spelregels

De parochie moet rekening houden met het maximaal aantal mensen dat plaats kan krijgen in verband met de anderhalve meter-regel. Kerkgangers dienen daarom vooraf een plaats te reserveren. Men kan daarvoor genummerde toegangskaarten bestellen en afhalen bij het secretariaat van de kerk. Zie www.parochiesintmaarten.nl voor de adressen en openingstijden. Let op: de kaarten voor 25 en 26 december zijn anders van kleur! Toegangskaarten zijn nodig voor kerkgangers vanaf 13 jaar. Zonder toegangskaart kan er geen toegang gekregen worden.

Bij binnenkomst en bij het weer verlaten van de kerk draagt iedereen een mondkapje, dit geldt voor volwassenen en kinderen vanaf groep 6 van de basisschool. Het mondkapje mag af als men zit.

Meer berichten