Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Photographer: Danielle van der Spek

Lekker lezen, tips van de bieb voor de gezellige decembermaand

Regio • De feestdagen staan voor de deur. Tijd voor ontspanning en gezelligheid. Laat je meevoeren door een mooi boek en inspireer een ander met een interessante titel. Manager front office van de Bibliotheek Bollenstreek Margo Slot vertelt welke boeken haar afgelopen jaar hebben geraakt en waarom. Veel leesplezier en alvast fijne feestdagen. 

Bruggenbouwers | Jan Guillou

Drie broers, twee oorlogen, één eeuw. Dit boek neemt je mee in het leven van drie broers die ieder hun eigen weg gaan in Noorwegen, Duitsland en Afrika. Een unieke combinatie van het tijdsbeeld, de ontwikkelingen in de techniek en de sociale en mondiale verhoudingen, geplaatst in beeldende landschappen en situaties. Een boek om in te verdwijnen en niet te stoppen voor het uit is.

Ahmed Aboutaleb: overal de eerste | Elisa Hermanides (ook als e-book)

Deze niet geautoriseerde biografie geeft een overzicht van de ontwikkeling en carrière-stappen die deze bijzondere man heeft gemaakt. Van de armoede in Marokko, komst naar Nederland, tomeloze inzet en ambitie om de taal te leren, te integreren en belangrijke rollen en posities te verkrijgen. Voor mij een verrassing dat Aboutaleb met vooral geldingsdrang en minder vriendelijk wordt geschetst dan ik had verwacht. En enorm inspirerend hoeveel deze man heeft bereikt en betekent voor Nederland.

Butcher’s crossing | John Williams

Het landschap, de ruigte, de ontberingen en de karakters voeren je mee naar Amerika rond 1870. Hoe deze personen denken en handelen is begrijpelijk en tegelijk ontluisterend. Naast een meeslepend avontuur is dit een levendige, bloederige beschrijving van de verwoestingen die de bizonjacht heeft aangericht. Lezen, meegaan terug in de tijd in het eindeloos verlaten landschap en daarna nog even mijmeren over de vraag: wat streeft een mens na, wat levert dat jezelf op en wat levert dat de aarde op?

Extra leestip van Eline Geursen Programma Coördinator bij de Bibliotheek Bollenstreek

De fontein, vind je plek: grip op je leven door inzicht in je familiesysteem

Een verrijkend boek over de opbouw van je familiesysteem. Els van Steijn gebruikt de metafoor van een fontein om aan te geven hoe de lijnen tussen jou en je familieleden lopen en wat je daaruit ontvangt. Dat ontvangen bestaat uit alles wat er is. Van grote gebeurtenissen tot kleinere zaken die invloed hebben gehad op je ouders en voorouders. Je krijgt het allemaal, ze geven het aan jou door. Een aanrader voor iedereen meer inzicht wil in zijn of haar familiesysteem.

Meer berichten