Lars Rauws in duel met Remi van Ekeris van FC Lisse.
Lars Rauws in duel met Remi van Ekeris van FC Lisse. Foto: Kees Kuijt/Orange Pictures

VVSB gaat ten onder in derby tegen FC Lisse

Algemeen Sport

Op het zeer lege Sportpark Ter Specke heeft VVSB nog niet het tij weten te keren. Onder leiding van de nieuwe trainer Wilfred van Leeuwen was de vechtlust teruggekeerd in de ploeg, maar kwam het voetballend te kort tegen koploper FC Lisse. De thuisploeg wist door twee doelpunten snel achter elkaar de voorsprong te pakken. Obi Onyeike zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam VVSB niet.

Door Stefan van den Burg

Met gelegenheidsrechtsback Ivan Spijkstra in de basiself van Wilfred van Leeuwen trad VVSB aan op Sportpark Ter Specke. En zonder de aanhang van beide ploegen voelde deze derby bij vlagen aan als een veredelde oefenwedstrijd. Toch startte VVSB sterk aan de wedstrijd en gaf het FC Lisse geen ruimte om te voetballen. De Noordwijkerhouters kregen er nog geen kansen door, maar de wil om te winnen was duidelijk zichtbaar.

Echter was het de blauw-gele brigade die de eerste echte kans tot een doelpunt promoveerde. De voorzet van Jaap Zwetsloot werd als een echte spits bij de eerste paal ingetikt door Enzo Stroo. De domper werd even later nog groter door het fraaie afstandsschot van Jeffrey Klijbroek, die zo de stand al snel op 2-0 bracht.

VVSB had even nodig om tot rust te komen, maar toonde wel karakter door binnen een half uur de aansluitingstreffer te produceren. De afgeslagen corner kwam opnieuw voor de voeten van Danny Bakker die de bal voor het doel slingerde. Via een scrimmage lag de bal panklaar voor Obi Onyeike die van dichtbij de intikker verzorgde.

Na de aansluitingstreffer was het geloof weer terug bij de paars-gelen. Enkele mogelijkheden via Jayson Halman en Raygivano Dompig waren niet succesvol, maar VVSB kreeg nog een hele tweede helft om de score recht te zetten.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld wel anders dan het eerste bedrijf. Kansen waren schaars en het spel werd op het middenveld uitgevochten. FC Lisse bleek wat slimmer in de duels te zijn en hield hierdoor het overwicht in de wedstrijd. Na enkele wissels bij beide ploegen ging VVSB langzaamaan meer aan aanvallen denken. Het gevolg hiervan was dat FC Lisse in de counter zeer dreigend werd.

Zo kreeg doelpuntenmaker Klijbroek een kans van dichtbij, maar schoot hij deze over. Luca Tarani kreeg in de slotfase de grootste kans om de wedstrijd te beslissen. De invaller kon vanaf eigen helft alleen op doelman Thom Jonkerman af gaan, maar de doelman van VVSB was de winnaar van het 1 op 1 duel. Het echte slotoffensief bleef aan VVSB-zijde uit, waardoor de 2-1 stand na ruim 90 minuten op het scorebord bleef staan.

De Noordwijkerhoutse ploeg zal volgende week op het eigen Sportpark de Boekhorst aantreden tegen ODIN’59. Ook bij deze belangrijke wedstrijd mag helaas nog geen publiek langs de kant staan.