Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Voor een NL-Alert hoef je op je mobiel niets in te stellen, dat gaat vanzelf. Maar de telefoon moet wel opgeladen en aan staan.
Voor een NL-Alert hoef je op je mobiel niets in te stellen, dat gaat vanzelf. Maar de telefoon moet wel opgeladen en aan staan. (Foto: Pixabay)

Nieuwe campagne van start voor NL-Alert

Wilt u een NL-Alert ontvangen bij een noodsituatie? Zorg dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Dat is de boodschap van de nieuwe campagne rond NL-Alert.

Veel mensen ontvangen een NL-Alert bij een noodsituatie. Ook in Zuid-Holland. Zo ontvingen 4 op de 10 Zuid-Hollanders in het afgelopen jaar een NL-Alert bij een noodsituatie in hun omgeving. Onder Nederlanders van 75 jaar en ouder lag dit met bijna 3 op 10 lager, bijvoorbeeld doordat hun mobiele telefoon uitstond. Om mensen van 75 jaar en ouder aan te sporen hun mobiele telefoon op te laden en aan te zetten, start het ministerie van Justitie en Veiligheid met de NL-Alert campagne ‘Laad ‘m op en laat ‘m aan’.
Heeft u weleens een NL-Alert gemist? Bijvoorbeeld omdat uw mobiele telefoon uitstond tijdens het eten of toen u lag te slapen? Of omdat er iemand op bezoek kwam? Om een NL-Alert te ontvangen, moet uw mobiel opgeladen zijn én aanstaan. NL-Alerts worden alleen tijdens de noodsituatie verstuurd en komen niet binnen wanneer u uw mobiele telefoon op een later moment weer aanzet. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. U hoeft niets in te stellen op uw mobiele telefoon, NL-Alert werkt automatisch. Bovendien is NL-Alert gratis en anoniem, uw telefoonnummer blijft onbekend.

Testbericht 6 december
65 procent van de Zuid-Hollanders die in het afgelopen jaar een testbericht ontvingen, vindt het fijn om middels een testbericht te ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Wilt u ook weten hoe het is om een NL-Alert te ontvangen? Op maandag 6 december rond 12.00 uur zendt de overheid het volgende testbericht uit. Zorg er dus voor dat uw mobiele telefoon aanstaat, zodat u het NL-Alert testbericht kunt ontvangen. Zo weet u hoe een NL-Alert klinkt en eruitziet.

Meer berichten