Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Kanifaaten
carnaval

Nieuwe prinsenparen der Kaninefaaten

Tijdens een spetterend ‘elfde van de elfde’ zijn 11 november het 62e prinsenpaar der Kaninefaaten en het 55e prinsenpaar der Babyfaaten bekend gemaakt. Respectievelijk zijn het Prins Heen-en-Weer & Prinses Ciclista en Prins Jubel & Prinses Emerald.

Prins Jubel heet in het echte leven Niels Duivenvoorde, Prinses Emerald luistert normaliter naar de naam Noortje van den Burg. Zij zullen in dit jubileumjaar worden bijgestaan door hun adjudanten Ferry van der Berg, Jo Hachmang, Luuk van den Berg en Bram Aartman. 

Prins Heen-en-Weer

Gerrit Rotteveel (54 jaar), al jaren beter bekend als Gerrit Heen-en-Weer. “In het dagelijkse leven ben ik eigenaar van Klusbedrijf Van A tot Gerrit. Met mijn eigen bedrijf heb ik van mijn hobby mijn werk weten te maken. Als andere hobby’s heb ik zwemmen, windsurfen en natuurlijk carnaval. Ik ben al 44 jaar lid van de zwemvereniging waar ik inmiddels als (ere)lid ook alweer ruim 24 jaar als official help bij zwemwedstrijden (jurylid, starter, kamprechter en klokker). Ik doe graag aan windsurfen, al zou ik daar wel graag wat meer tijd voor willen hebben maar dat komt vanzelf wel weer. Ik ben pas in 2017 toegetreden als Kaninefaat, maar het voelt alsof ik al jaren bij de vereniging “hoor”. Dit omdat ik al sinds 1990 meedoe aan Tonneprossen, sinds 1991 aan het liedfestival en om over de optocht maar te zwijgen. 

Sinds mijn 14e jaar heb ik maar één jaar niet aan de optocht meegedaan. Mijn bijnaam (prinsennaam) is uit mijn eerste pros ontstaan en is altijd gebleven. Ik vind het erg leuk om mijn eigen liedjes te maken en ik ben daarnaast ook inzetbaar voor een optreden her en der. Ik zit in verschillende commissies (feesten Schelft, Liedfestival, communicatie) en zorg er de laatste jaren voor dat het Konijn een aantal zaterdagen op de Steeg staat. 

Prinses Ciclista

Wendy Rotteveel-Kromhout (48) is in het dagelijks leven Credit Manager bij service center Excent Tandtechniek in Reeuwijk. “Mijn grootste hobby en tevens sport is wielrennen. Daar is mijn prinsessennaam dan ook aan te danken, want het wielrennen heeft mijn leven op zeer positieve wijze veranderd. Ik ben dan ook wekelijks als wegkapitein van Wendy’s Team te vinden bij RTV De Bollenstreek in Lisse. 

Binnen de RTV ben ik ook secretaris van het toerbestuur en natuurlijk fiets ik zelf ook en rij ik tussen de 5000 en 7000 km per jaar. Binnen de vereniging van de Kaninefaaten verleen ik inmiddels alweer een aantal jaren hand- en spandiensten waar nodig (denk aan de seniorenmiddag, kindermiddag, garderobe bij de jeugdfeesten enz.) en sinds dit jaar actief lid van de Jeugdcommissie. Ook heb ik dit jaar de voltagegroep geholpen met de kleding voor de dansmariekes, dus ik heb menig pailletjes in mijn handen gehad. Verder zijn wij ouders van Sanne, Amber en Jasper en zijn wij dit jaar super trotse opa en oma geworden van een prachtig mannetje genaamd Alexander. 

Na een coronajaar en bijna tweejaar geen feesten willen wij er dit jaar een top carnaval van maken. Samen met onze adjudanten Paul Jansen, Henk Heemskerk, JP Heemskerk, Martijn Aartman en Paul de Klerk hebben wij er alle vertrouwen in dat wij er ondanks de eventuele (corona)maatregelen samen met jullie een super mooi feest van gaan maken!”

Groots feest met ‘masked singer-stunt’

De vernietigende brand in november 2020 zorgde ervoor dat De Schelft in de as werd gelegd, maar De Kaninefaaten mochten voor de festiviteiten rondom 11 november gelukkig gebruik maken van de grote zaal bij NH Leeuwenhorst. 

Bijna leek het opnieuw niet door te gaan: sterk oplopende positieve coronabesmettingen gooiden roet in het eten van de carnaval liefhebbers in Limburg en Brabant. Het zou toch niet waar zijn? Gelukkig: het mocht van de burgemeester. Weliswaar met minder toegangskaarten maar dat deed niet onder voor een avond Kokkerhoutse gezelligheid. 

Donderdag was er nog een verplichte sluiting van 0.00 uur, waardoor alle feestelijkheden iets naar voren werden verplaatst. Op het podium werd afscheid genomen van het 60ste Prinsenpaar der Kaninefaaten: Prins ConfetSchie (Patrick van Schie) en Prinses Power! (Sabrina van den Burg). Er waren optredens van de dansgardes, Koetillers, Samantha Steenwijk, Martijn Stam en de band GrazyHouse. Met een ‘masked singer-stunt’ werd uiteindelijk voor een zeer enthousiast publiek, het 62ste Prinsenpaar der Kaninefaaten bekend gemaakt.

Meer berichten