Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Op het Teylingen College Leeuwenhorst werd ook dit jaar weer de Wetenschapsdag gehouden.</p>

Op het Teylingen College Leeuwenhorst werd ook dit jaar weer de Wetenschapsdag gehouden.

(Foto: Remco Out)

Wetenschappers in spe op Leeuwenhorst

Snijden in hersenen en menselijke hersenen onder de microscoop bekijken. Niet iets wat je elke dag doet, maar de groep 8 leerlingen van de drie locaties van de Achtbaan uit Voorhout gingen hier meteen mee aan de slag tijdens De Grote Wetenschapsdag op College Leeuwenhorst.

Door Remco Out

Dit jaar hield het Leeuwenhorst voor het vijfde jaar op rij samen met de Achtbaan een Wetenschapsdag, een dag die de laatste jaren telkens in het teken staat van de hersenen. Na een korte presentatie over ons brein gingen de leerlingen met hun eigen klas langs drie verschillende biologie-onderdelen. Zo was er een leerzame quiz over de verschillende onderdelen van de hersenen en de invloed daarvan op ons gedrag. In een ander lokaal konden met een microscoop preparaten van de kleine hersenen worden bekeken en in het laatste lokaal werden de hersenen van een koe bekeken. Soms best spannend, maar vooral heel erg leerzaam!

College Leeuwenhorst werkt de laatste jaren steeds meer samen met verschillende basisscholen in de regio en leerlingen uit groep 8 kunnen op verschillende momenten kennismaken met de lessen op een middelbare school. Na de herfstvakantie starten ook weer de Masterclasses, waarbij 150 leerlingen op 6 woensdagmiddagen uitdagende lessen krijgen in verschillende vakken. Ook komen er dit jaar bijna 20 basisscholen met hun groep 8 langs om een dagdeel lessen te volgen op het Leeuwenhorst.

Alles om de overstap vanuit de basisschool naar de middelbare school zo makkelijk mogelijk te maken, maar natuurlijk ook omdat het erg leuk is om met deze extra dingen aan de slag te mogen gaan!

Meer berichten