Nipt verlies voor Van Nispen tegen SVC `08

Algemeen Sport

Dat Van Nispen het dit seizoen zwaar zou krijgen in de tweede klasse was algemeen bekend. Een aantal basiskrachten verliet de club aan het einde van het vorig seizoen. Ook het aantal geblesseerden stapelt zich op, zodat het aan het begin van dit seizoen al moeilijk wordt om een representatief elftal op te stellen.

Door Tino de Groot

Ondanks deze malheur hield het elftal van afgelopen zaterdag zich nog aardig staande tegen SVC `08 uit Wassenaar. Er liepen zelfs spelers in bij de thuisclub die al een wedstrijd met het tweede in de benen hadden. SVC `08 combineerde wat vlotter dan de thuisclub, maar het creëerde weinig kansen. Toch was het na 15 minuten spelen raak voor de gasten. Helaas werd men hierbij geholpen door een verdediger van Van Nispen. Hij kopte de bal over zijn eigen doelman Sven Hensbergen in het doel.

Toch kwam Van Nispen tien minuten later op gelijke hoogte. Uit een vrije trap kwam de bal laag bij de 2e paal, waar Sven de Ridder de bal onberispelijk diagonaal binnenschoot. Tot aan de rust veranderde het spelbeeld niet. SVC`08 meer balbezit, zonder uitgespeelde kansen te krijgen.

In de tweede helft gingen de gasten nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Die kwam er in de 65ste minuut. Een vlot lopende aanval werd deze keer wel goed afgerond. Een lage schuiver verdween in de lange hoek. Omdat de voorsprong minimaal bleef werd de wedstrijd het laatste kwartier wat grimmiger. SVC`08 was nog niet zeker van de voorsprong en Van Nispen probeerde met man en macht de gelijkmaker nog te forceren. Vlak voor tijd kreeg één van de spelers van SVC`08 de rode kaart na een grove overtreding op één van de Vannispianen. Fadil Sukourica kreeg nog de beste kans op de 2-2, maar zijn inzet in de allerlaatste minuut ging rakelings voorlangs.

Volgende week speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen DSO uit Zoetermeer.