Jelmer Vijbrief of VVSB in de clinch met Kaj de Jong van Ajax Amateurs.
Jelmer Vijbrief of VVSB in de clinch met Kaj de Jong van Ajax Amateurs. Foto: Orange Pictures\Rob van Vliet

VVSB weet opnieuw niet te winnen van Ajax

Algemeen

Na de bekernederlaag van anderhalve week geleden heeft VVSB ook de competitiewedstrijd tegen Ajax niet weten te winnen. Op Sportpark De Toekomst werd het 3-1 door doelpunten van Jip Bartels (2) en Tristan Buis namens de thuisploeg. Voor VVSB zorgde Danny Bakker nog voor de 3-1, maar kon de ploeg niet doordrukken naar een resultaat.

Door Stefan van den Burg

VVSB trad opnieuw aan met Rick van der Mast op doel. Collega-doelman Ruben Valk zal door een knieblessure nog enige tijd afwezig zijn. En Van der Mast had in het begin van de wedstrijd weinig werk aan de Amsterdammers. VVSB had in een rommelig duel de eerste kans van de wedstrijd, maar zag het schot van Bert Steltenpool in het zijnet belanden. De eerste echte mogelijkheid van Ajax was wel raak. Jip Bartels kwam in kansrijke positie door een bal vanaf de linkerkant, de spits van Ajax schoot met links hard en zuiver raak in de verre hoek.

Niet veel later had diezelfde Bartels een enorme kans op 2-0, maar redde Van der Mast door de inzet op de paal te tikken. De rebound werd door de ervaren Eyong Enoh naast het doel van VVSB geschoten. Het bleek slechts een voorbode van de verdubbeling in de stand te zijn. Na een overtreding op Tristan Buis werd de toegekende strafschop genadeloos ingeschoten door Bartels.

Ook in de tweede helft kwam het spel van VVSB nog niet van de grond. In de 56e minuut werd de stand naar 3-0 gebracht door de geheel vrijstaande Buis. Met een driedubbele wissel probeerde trainer Richard Plug nog het tij te keren. Met nog 20 minuten op de klok werd de schade enigszins gerepareerd. Uit een voorzet van invaller Puck Postma kopte Danny Bakker de stand naar 3-1.

De treffer van Bakker was het startsein van een slotoffensief. Echter bleek het offensief weinig succesvol. Het tempo werd vakkundig uit de wedstrijd gehaald, waardoor vlotlopende aanvallen nauwelijks te noteren waren. De stand veranderde hierdoor niet meer waardoor er opnieuw verloren werd van Ajax.

Volgende week treedt VVSB weer aan op het eigen Sportpark de Boekhorst voor een wedstrijd tegen ACV. Aanvang is zoals gebruikelijk in Noordwijkerhout om 18.00 uur.