Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>De bakfiets van de Z-Ambassadeurs bij de Witte Kerk. | Foto: PR</p>

De bakfiets van de Z-Ambassadeurs bij de Witte Kerk. | Foto: PR

(Foto: )

Honderdste Z-ambassadeur 100 op World Cleanup Day

Tijdens de World Cleanup Day, een actie in meer dan 180 landen om zwerfafval op te ruimen, op zaterdag 18 september zal de honderdste Zwerfafval-Ambassadeur in de Gemeente Noordwijk welkom worden geheten.

De Z-ambassadeurs zijn een groep vrijwilligers die inmiddels al meer dan 10 jaar hun eigen woon- en leefomgeving ontdoen van zwerfafval. Jarenlang bleef hun aantal staan op enige tientallen maar sinds de fusie van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk is dat omhoog geschoten. 

De start is om 10.00 uur vanaf de ingang van het Witte Kerkje in het centrum van Noordwijkerhout en het eindigt om 12.00 uur. Bij aanvang staat voor iedereen koffie, thee en iets lekkers klaar. Vanuit de gemeenteraad zal wethouder Sjaak van den Berg aan deze opruimactie deelnemen. Iedereen, jong en oud maar natuurlijk ook ouders met kinderen wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Voor grijpers en dergelijke wordt gezorgd. De gemeente ondersteunt de Z-Ambassadeurs actief. Zo is in de loop der jaren de groep voorzien van een bakfiets en neemt de gemeente ook de kosten van exploitatie en onderhoud van de zwerfafvalboot voor haar rekening.

Nieuwe Z-ambassadeurs zijn nog steeds van harte welkom, ook op zaterdag 18 september. Zij worden dan voorzien van een luxe grijper, een vuilniszakring, handschoenen en een geel hesje met de opdruk Z-ambassadeur. De vuilniszakken worden geleverd door Dirk supermarkten.

Laat even weten als je komt meehelpen via z-ambassadeursnoordwijk@hotmail.com of tel. 06-54270505 (Rob Choufoer).

Meer berichten