Raygivano Dompig probeert Jake Wollgarten van VVOG te passeren. |
Raygivano Dompig probeert Jake Wollgarten van VVOG te passeren. | Foto: Kees Kuijt/Orange Pictures

VVSB en VVOG moeten de punten samen delen

Algemeen Sport

In een boeiend schouwspel hebben VVSB en VVOG de punten gedeeld. VVOG, het betere elftal in de eerste helft, kwam op voorsprong door een intikker van Job Hogedoorn. VVSB kwam op gelijke hoogte door een kopbal van invaller Brooklyn van Doorneveld. Beide ploegen drongen nog wel aan, maar wisten niet meer te scoren, waardoor de uitslag op 1-1 bleef hangen.

Door Stefan van den Burg

Met de matchwinner in de wedstrijd tegen Excelsior’31, Raygivano Dompig, in de basis van VVSB begonnen de Noordwijkerhouters met een aanvallend ingestelde opstelling.

De openingsfase was qua kansen voor VVSB. Met Felitciano Zschusschen als middelpunt van de aanvallen trachtten de Noordwijkerhouters op voorsprong te komen. Het vizier stond echter nog niet op scherp, mede door uitstekend keeperswerk van Paul Eppink. Aan de andere kant had Mitchel Dijkhof de grootste kans van de wedstrijd. De middenvelder van VVOG werd alleen op doelman Ruben Valk afgestuurd, maar schoot de bal naast.

Vlak voor rust was het wel raak voor VVOG. Uit een snelle inworp van Pernelly Biya en voorzet van Jeremy de Graaf kwam de bal voor het doel van de paars-gelen. Job Hogedoorn was er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te tikken.

In de tweede helft kwam VVSB weer beter uit de verf en kwam het binnen een kwartier op gelijke hoogte. Raygivano Dompig passeerde zijn directe tegenstander en gaf de bal vanaf de rechterkant voor het doel. Invaller Brooklyn van Doorneveld was er als eerste bij om de lage voorzet bij de eerste paal raak te koppen.

De Noordwijkerhouters probeerden via de zijkanten tot goede kansen te komen, maar waren in de eindpass te slordig om dit voor elkaar te krijgen. De Harderwijkers zagen het schot van De Graaf gekeerd en het schot van afstand van Jeffrey Snijders gered worden door doelman Valk.

Met nog zo’n tien minuten op de klok dacht Jayson Halman de 2-1 in de touwen te werken, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Ook de gasten zagen een kopbal van de lijn gehaald worden. Invaller Matthieu van den Assem was er op tijd bij om dit doelpunt te voorkomen. Sportpark de Boekhorst hield op het laatst haar adem nog even in toen VVOG een scrimmage voor het doel van VVSB creëerde. Een geluk bij een ongeluk zorgde ervoor dat de bal niet het net raakte.

Door dit gelijkspel staat VVSB op de derde plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag wacht Sparta Nijkerk op het eigen sportpark de Ebbenhorst, aanvang 15.00 uur.