Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pixabay
Kort nieuws

Kwaliteit van leven bij dementie

In het kader van Wereld Alzheimer Dag komt wetenschapper en specialist oudergeneeskunde Paulien van Dam in de bibliotheek in Noordwijk vertellen over hoe je de kwaliteit van leven bij mensen met dementie kunt verbeteren. Door haar onderzoek naar de kwaliteit van leven kwam ze er bijvoorbeeld achter dat mensen met dementie zich op een andere manier uiten als ze pijn hebben. 

Paulien doet sinds 2016 promotieonderzoek bij het LUMC en heeft onlangs de uitkomst van haar onderzoek naar het effect van paracetamol op de kwaliteit van leven gepubliceerd. Naast het doen van onderzoek is ze specialist oudergeneeskunde bij Activite; een mooie combinatie van praktijk en wetenschap.

De lezing is bedoeld voor iedereen die met gevolgen van dementie te maken heeft of daarin geïnteresseerd is. Er is tijdens en na de lezing gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk na te praten. Het wordt nu voor de vierde keer georganiseerd door de initiatiefgroep Dementievriendelijk Noordwijk in samenwerking met de Bibliotheek Noordwijk. Op de website van Dementievriendelijk Noordwijk staat de lezing van vorig jaar: www.dementievriendelijknoordwijk.nl. Op de locatie zijn coronamaatregelen getroffen, dus er is maar beperkt plek. De toegang is gratis, van tevoren aanmelden en een kaartje te reserveren, is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Datum: dinsdag 21 september, aanvang:13.45 uur inloop, start 14.00 uur tot 15.30 uur. Locatie: Bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1A.

Voor informatie over Dementievriendelijk Noordwijk:  www.dementievriendelijknoordwijk.nl of neem contact op met Marion Loor via marion.loor@welzijnnoordwijk of 06-24506248.

Meer berichten