Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Ina Verblaauw

De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen en dat is duidelijk merkbaar vroeg in de ochtend. En ook weer een beetje wennen voor alle weggebruikers. De jaarlijkse campagne voor de start van het nieuwe schooljaar is dit jaar extra van belang. Vorig jaar moesten veel mensen thuis werken en waren scholen gesloten. Zeker voor de onderbouw van de basisscholen is de drukte nu daardoor een nieuwe ervaring.

Door Ina Verblaauw

Wethouder Roberto ter Hark opende de campagne op het schoolplein van basisschool De Zeehonk. Alle leerlingen van Wakersduin en De Zeehonk stonden bij elkaar op het plein. Beide scholen zijn inmiddels samengevoegd en dat betekent dat er voorlopig nogal wat heen en weer tussen de beide schoolgebouwen moet worden gelopen of gefietst. De wethouder vertelde de kinderen dat binnenkort de zebra/oversteekplaats op de Quarles van Uffordstraat, gebruikt door de leerlingen van beide scholen, zal worden voorzien van knipperlichten zodra er door voetgangers en fietsers wordt overgestoken.

Daarna konden de kinderen los. De tevoren uitgedeelde bellenblaaspijpjes werden naar hartenlust gebruikt. Ondanks dat het droog weer was, leek het een beetje te motregenen. 

Meer berichten