Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr.

Lekker lezen, tips van de bieb!

Tip • De leestips van september komen van Sanne Boswinkel, Projectleider Taalhuis bij de Bibliotheek Bollenstreek. Zij is een echte leunstoelreiziger; geen volgepakte auto’s, rijen op de luchthaven of hotel met zwembad. Maar reizen via boeken, muziek en verhalen. Of dat nu verhalen over echte landen en werelddelen zijn of werelden die ontsproten zijn aan de geest van de schrijver, het is haar om het even. Als het boek haar maar ‘pakt’ en haar even mee op reis neemt. Lees de tips en reis mee.

Ik ben een eiland | Tamsin Calidas

Wie wil er niet op een Schots eiland wonen? Mijn fantasie is het in ieder geval wel. Tamsin deed het, maar het was een lange weg. Ze verruilt haar comfortabele leven in Londen voor het (over)leven in een eenvoudig boerenhuis op een Schots eilandje. Prachtig om te lezen hoe haar relatie met de zee groeit en haar redt. Als verstokt winterzwemmer sprak mij dat natuurlijk ook aan!

Het meisje dat met beren praatte | Sophie Anderson

Vertellingen gebaseerd op aloude volksverhalen, met stoere meiden in de hoofdrol. Bedoeld als kinderboek, maar ik vond ze fantastisch. “Het huis op kippenpoten” verhaalt over dezelfde hoofdpersonen maar de boeken zijn apart te lezen.

De boom met de bittere bladeren | Erica Ruth

Jeugdboeken die zich afspelen tijdens of tegen de achtergrond van oorlog zijn niet ongewoon. Ik had nog nooit gehoord over een verhaal dat zich afspeelt in Rwanda en ik liet het boek zelfs even liggen. Maar het is mooi, goed geschreven en positief. Het laat zien dat de mens veerkrachtig is, dat jongeren overal ter wereld dezelfde dromen hebben en dat vriendschappen van levensbelang zijn. Aanrader.

Extra leestips van Loeka van der Kooij, Taalconsulent bij de Bibliotheek Bollenstreek

Clifford Castle | Josephine Rombouts
 Een inkijkje in de wonderlijke cultuur en hiërarchie van een afgelegen Schots kasteel. De Nederlandse Josephine gaat er als housekeeper werken. Door haar schrijfstijl waan je je direct in het ruige landschap van de Schotse westkust. Josephine neemt je mee in de ingewikkelde etiquette die soms hilarische situaties oplevert.

Meer berichten