Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Binder

Veel beloven, weinig geven…

Een feestelijke maar zeer ingetogen ingebruikname VVSB-sportpark met als belangrijkste gebeurtenis de eerste (gewonnen) competitiewedstrijd van dit seizoen. Vanwege de coronamaatregelen geen boerenkapel of feestende massa maar wel een min of meer feestelijke ingebruikname op de geplande datum.

Een zestal kilometers zuidelijker ook een eerste competitiewedstrijd. Maar op het SJC-sportpark is van enig feestelijk gedoe of officiële ingebruikname nog geen sprake. Inmiddels leven we een jaar na de geplande feestelijke opening, in de agenda’s gezet op basis van de 100e verjaardag van Noordwijks oudste voetbalclub.

In de verkiezingsstrijd van 2018 was dit eeuwfeest een belangrijk item. Toenmalig sportwethouder, gesteund door zijn politieke communicatieteam, beloofde met zijn hand op het hart dat het eeuwfeest in de nieuwe accommodatie mocht plaats vinden. Hij plaatste een zogenaamde tijdlijn op het clubgebouw. Mooie foto’s en dito persberichten zouden de zwart-witte kiezers moeten overtuigen dat zijn partij er borg voor stond en dus veel stemmen verdienden bij de lokale verkiezingen. Politieke insiders snapten toen al dat het hier slechts ging om verkiezingsretoriek. Veel beloven, weinig geven doet de gek in vreugde leven.

Inmiddels heeft de kiezer de sportwethouder de macht ontnomen en moet de voetbalclub nog steeds ongeduldig afwachten. En het blijft maar doorgaan. Nu weer moeten trainingen en avondwedstrijden worden afgelast. Vandalen haalden vorige week opnieuw de koperen kabels weg die de lichtmasten van de onmisbare elektrische voeding moeten voorzien. De zoveelste tegenslag voor SJC. Verwijtbaar of niet, feit is dat de zogenaamde professionele bewaking is misleid, de dieven opnieuw hun gang konden gaan en de leden van de club de dupe zijn. Of dit verdere vertraging van de oplevering van de nieuwbouw in de weg staat is volgens een anonieme ambtenaar niet waarschijnlijk. Maar zo leek het aanvankelijk ook niet waarschijnlijk dat de ODWH, lees het college van B&W, meer dan 40 weken nodig had om de vergunningverlening te regelen. Met alle gevolgen van dien. Ik stel dat, als voldaan was aan de wettelijke termijn, o.a. het stikstofprobleem nooit aan de orde was gekomen. Ik weet het: van achteren kijkt men de koe in de kont. Maar toch...

Inmiddels worden de eerste verkiezingscampagnes voor 2022 aangekondigd. Het is opletten geblazen. Opnieuw gaan we worden overspoeld worden met misleidende leuzen, politieke stokpaardjes en loze beloften. Opnieuw zullen mensen op basis hiervan hun keuzes gaan bepalen. Ik concludeer dat het verwerpelijk is maar weet ook wel dat het er inmiddels gewoon bij hoort. 

Kandidaat-raadsleden verblikken of verblozen niet bij zaken waarbij wij spreken van misleiding. Dat heet in de politiek vaak ‘gewoon een slimme zet’. Dus nu al de vroegtijdige een waarschuwing om heel attent te zijn, de beloften goed te wegen en uw keuzes niet te laten bepalen door de roeptoeteraars.

Meer berichten