Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

GGZ Rivierduinen doet mee aan Roadtrip Suïcidepreventie

De week van 6 tot en met 10 september staat in het teken van suïcidepreventie. Er worden dan diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor dit thema. Op 6 september is er een ‘Walk into the light’ wandeling en doet de Roadtrip van 113 Leiden aan. Op 10 september vindt het suïcidepreventie congres plaats.

Dagelijks maken talloze gedreven professionals zich hard voor suïcidepreventie in Nederland. Daarom rijdt 113 preventie in de week van 6 t/m 10 september met een bus door het land met de Roadtrip Suïcidepreventie. Het thema voor de week is: ‘Suïcidepreventie doen we samen’. Er worden zo’n 15 projecten en organisaties door heel Nederland bezocht. Overal worden de initiatieven en professionals die ‘hands-on’ werken aan suïcidepreventie in de spotlights gezet. 

Walk into the light
Op maandag 6 september vindt de aftrap van de week plaats met de wandeling ‘Walk into the light’ door de duinen van Katwijk. Meer informatie over de wandeling vind je op de website van het Suïcide Preventie Centrum. Hier kun je je ook aanmelden. Na deze wandeling rijdt de bus naar RijnVeste in Leiden, waar van 10 tot 12 uur een bijzondere manifestatie zal plaatsvinden.

Op 113.nl/roadtrip kun je informatie vinden over alle mooie initiatieven die de Roadtrip gaat bezoeken.

Suïcidepreventie congres
Op vrijdag 10 september is het Wereld suïcide preventiedag. Op die dag is er een groot congres voor professionals rond dit thema in Nederland. Ook GGZ Rivierduinen is hierbij betrokken. Dit jaar heeft het (online) congres de titel: ‘Wanhoop en hoop; hand in hand’. Het congres gaat over samenwerking tussen cliënten, professionals, naasten en ervaringsdeskundigen. De Landelijke Agenda Suïcidepreventie is één van de pijlers van het landelijk preventiebeleid op het gebied van suïcide. Dagvoorzitters zijn Derek de Beurs en Maarten Dallinga. Live aanwezig tijdens het congres is Merlijn Kamerling! Meer informatie over het congres vind je op de website.

We blijven ons inzetten
Gemiddeld overlijden in Nederland 5 mensen per dag aan suïcide. Suïcide is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren van 10 tot 25 jaar. Daarnaast doen 135 mensen per dag een suïcidepoging. Zo’n 40 van hen worden hiervoor behandeld op de spoedeisende hulp.
Het is van groot belang dat we ons volop blijven inzetten om het aantal suïcides en suïcidepogingen terug te dringen.

Meer berichten