Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Ina Verblaauw.

Petitie overhandigd aan wethouder

Nadat op14 november vorig jaar Noordwijkerhout werd opgeschrikt door een enorme brand welke sporthal De Schelft in de as legde, werd in april dit jaar op Facebook een petitie gestart.

Door Ina Verblaauw

Deze petitie, ´De Schelft terug in Noordwijkerhout´, werd door 4.490 mensen ondertekend. Vandaag, maandag 26 juli, kreeg wethouder Roberto ter Hark, die sinds kort De Schelft in zijn portefeuille heeft (voorheen onder verantwoording van wethouder Sjaak van den Berg) de petitie aangeboden door Michel Braam. 

“Wij vragen de gemeente Noordwijk om De Schelft en het zwembad terug in Noordwijkerhout te brengen op dezelfde locatie met dezelfde faciliteiten”. Ter Hark kon melden dat er inmiddels twee varianten worden uitgewerkt: één met en één zonder zwembad. Vóór 1 september zullen deze plannen worden gepresenteerd in de gemeenteraad. 

Er is inmiddels een voorbereidingskrediet van 300.000 euro ter beschikking om de uitwerking van de plannen uit te voeren. “We gaan kijken welk plan haalbaar en uitvoerbaar is”, aldus de wethouder.

Meer berichten