Afbeelding
Foto: Schengenvisum.info

Op vakantie? Gratis testen bij de GGD

Algemeen

Vanaf 30 juni test de GGD vakantiegangers met een gratis PCR-test. Bij een negatieve uitslag krijgt u ook digitale non-COVID verklaring zodat u aan de grens kunt bewijzen dat u negatief getest bent. U kunt voor een afspraak bellen naar 0800 - 5005 (7 dagen per week tussen 08.00 - 20.00u). Dit gratis testen is mogelijk in juli en augustus op alle testlocaties van de GGD in Hollands Midden. 

Als de uitslag bekend is ontvangt u een e-mail. U vult de ophaalcode van de negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. Hiervoor heeft u een DigiD-account nodig. Meer informatie leest u ook op www.testenvoorjereis.nl. U krijgt de uitslag van een PCR-test bij de GGD binnen 26 uur. Het kan tot maximaal 4 uur duren voordat de testuitslag op te halen is in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. 

Als u vanuit Nederland naar het buitenland reist, bekijk dan altijd eerst het reisadvies op www.nederlandwereldwijd.nl. Voor een reis binnen de EU heeft u een coronabewijs nodig. Dat krijgt u als u volledig gevaccineerd bent, met een herstelbewijs kunt aantonen dat u corona heeft gehad of met een negatieve testuitslag. Voor vragen over het gebruik van de CoronaCheck-app kunt u bellen met 0800 - 1421. 

Voorheen konden reizigers alleen een non-COVID verklaring krijgen via uw reisorganisatie of commerciële teststraat. Hiervoor moest een reiziger vaak betalen. De Tweede Kamer heeft besloten dat reizigers die nog niet volledig gevaccineerd zijn een gratis test moeten krijgen. Op die manier hebben mensen die al gevaccineerd zijn geen extra voordeel ten opzichte van mensen die nog niet aan de beurt waren voor vaccinatie. 

Uit de krant