Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Meer en meer straten hebben naast het rood-wit-blauw van geslaagden, ook EK-vlaggen. | Foto: MV</p>

Meer en meer straten hebben naast het rood-wit-blauw van geslaagden, ook EK-vlaggen. | Foto: MV

(Foto: MV)

Nederland kleurt langzaam oranje

Veel eindexamenkandidaten kregen deze maand goed nieuws: ze zijn geslaagd...! En dat mag iedereen weten, dus hangen op heel veel plekken de schooltassen samen met de nationale driekleur aan de vlaggenstok.

Dit jaar is het straatbeeld extra feestelijk omdat ook het EK Voetbal - na een jaar vertraging door corona - eindelijk afgetrapt is. Hoewel de oranjekoorts wat aarzelend op gang kwam, is de kans groot dat steeds meer inwoners van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk door middel van vlaggetjes en andere oranje versierselen laten weten dat ze achter Oranje staan. ‘We’ zijn inmiddels groepswinnaar, na winst tegen Oekraïne met 3-2 en de 2-0 tegen Oostenrijk zijn de oranje leeuwen op soevereine wijze aan het toernooi is begonnen. Ook de wedstrijd tegen Noord-Macedonië eindigde in een Nederlandse overwinning.

Zoals het er nu naar uit ziet, is de kans groot dat Oranje zondag 27 juni om 18.00 uur tegen ‘Angstgegner’ Portugal speelt. Tot die tijd zullen meer en meer straten oranje gekleurd zijn.

Meer berichten