Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Voor kinderen met handicap komt er een Helikopterdag.</p>

Voor kinderen met handicap komt er een Helikopterdag.

(Foto: Andres Bolkenbaas)

Hoogvliegers gezocht voor Helikopterdag

Stichting Hoogvliegers vliegt met zieke en gehandicapte kinderen, het hele jaar door en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, waaronder beroepsvliegers, stellen hier hun vrije tijd en vliegtuig voor beschikbaar. Meer dan 15 keer per jaar wordt er een Hoogvliegersdag georganiseerd.

Op zaterdag 21 augustus wordt er een Helikopterdag georganiseerd in Noordwijk, mede mogelijk gemaakt door het Da Vinci Comité.

Deze besloten dag is bedoeld voor (chronisch) zieke of gehandicapte kinderen uit Noordwijk en omgeving. Alles wordt uit de kast getrokken om deze kinderen een dag te bezorgen die ze niet zullen vergeten. Naast piloot-zijn voor een dag, krijgen ze een t-shirt, pet en diploma. De kinderen beleven samen met een volwassen begeleider een gezellige dag. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden.

Wil jij Hoogvlieger worden of wil je iemand opgeven? Dat kan, maar houd rekening met de volgende regels: Je hebt niet eerder gevlogen met of dankzij Stichting Hoogvliegers (want dan ben je al een Hoogvlieger); Je hebt een ernstige of chronische ziekte of bent verstandelijk of lichamelijk gehandicapt; Je valt in de leeftijdscategorie van 6 t/m 17 jaar; Je kan goed zelfstandig rechtop zitten; Je woont in Noordwijk of omgeving (woon je buiten deze regio, dan kun je je ook aanmelden voor één van de andere dagen bij jou in de buurt);

Aanmelden kan op www.stichtinghoogvliegers.nl onder het kopje ‘Hoogvlieger worden’. Mail voor vragen naar kinderen@stichtinghoogvliegers.nl

Om alvast een beetje in de stemming te komen kun je surfen naar het verslag met foto’s en video van de Helidag Noordwijk 2018 op de website onder het kopje ‘foto’s en video’s’.

Meer berichten