Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Shutterstock

Vouchers van maximaal 5.000 euro voor sport- en beweegaanbod

Om het sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte, sportlocaties of recreatiegebieden te stimuleren, kunnen organisaties vanaf 7 juli vouchers aanvragen van maximaal 5.000 euro. Organisaties met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. 

Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is het afgelopen jaar nog duidelijker geworden dan het al was. De focus op sport en recreatief bewegen dichtbij en het liefst vanaf de voordeur is nu extra belangrijk. Door de coronacrisis is sporten in verenigingsverband minder mogelijk en bewegen veel mensen (te) weinig.

De provincie Zuid-Holland en Team Sportservice hebben de handen in één geslagen en hebben de Voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving in het leven geroepen. De Voucherregeling is bedoeld om sporten en bewegen in de buitenruimte te stimuleren.


Met name gemeenten, (sport)organisaties, sport -en wijkverenigingen en stichtingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. Vouchers worden uitgereikt met een maximum van 5.000 euro per aanvraag. Per aanvraag is er een maximum van 2.500 euro voor hardware en een maximum van 2.500 euro voor software.

Organisaties kunnen vanaf 7 juli een aanvraag indienen via www.teamsportservice.nl/voucherregeling/. De termijn sluit zodra er 150 aanvragen binnen zijn, of als dat aantal niet gehaald wordt, op 28 juli.

Meer informatie over de Voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving is te vinden op www.teamsportservice.nl/voucherregeling/.

Meer berichten