Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr.
Cultuur

Lekker (positief) lezen, tips van de bieb!

Tips • De komende maanden organiseert de Bibliotheek Bollenstreek weer een serie interessante BiebTalks. De rode draad is positieve gezondheid. In tijden van corona kunnen we allemaal inspiratie en positiviteit gebruiken; dat is goed voor lichaam en geest. De BiebTalks zijn onder andere met Miranda Meiners over de kracht van het onderbewuste brein en Bram Bakker over een gezonde leefstijl. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek/biebtalk. De leestips van Dionne Dinkhuijsen, programmamanager van onze Bibliotheek sluiten hierbij aan.  

Optimisten hebben de hele wereld / Charles Groenhuijsen (ook als e-book)

Wij Nederlanders vinden van onszelf dat we best veel mopperen. Op z’n Hollands: ‘Het is niet goed of het deugt niet…’ Groenhuijsen heeft ‘optimisme als levenshouding’ tot zijn missie gemaakt. Met cijfers en statistieken onderbouwt hij zijn verhaal en zet hij aan het denken: optimisme is een keus, pessimisme ook. Je leest over wereldleiders die positieve energie haalden uit de grootste uitdaging. Zoals Martin Luther King, die in zijn beroemde speech sprak over zijn droom, niet over een nachtmerrie. Fijn boek van een bevlogen journalist! 

Verademing. Over de voordelen van rustig ademen en voldoende bewegen / Bram Bakker en Koen de Jong 

Als fervent hardloper weet ik dat sporten een goed preventiemiddel is tegen stress, dat bewegen in drukke tijden mij helpt om mijn stress te verminderen. Goede ademhaling verbetert mijn looptijd en heeft een ontspannend effect daarna. In dit boek lees je hoe je door goede ademhaling beter kunt ontspannen en minder moe bent. Er staan ook praktische tips in. Door sporten te combineren met diepe ontspanning herwin je energie. Een leuk boek voor iedereen die meer wil weten over ademhaling en beweging.  

De edele kunst van not giving a fuck / Mark Manson  

Manson heeft eigenlijk een hekel aan zelfhulpboeken. Die gaan over constant positief blijven, een vorm van vermijden. Zijn boek gaat over het belang van keuzes, die je volgens hem altijd moet maken op basis van je eigen normen en waarden. Zie je op tegen het verwezenlijken van je ambities? Begin gewoon, blijf niet hangen in de vraag ‘Hoe dan?’ Maar vraag jezelf wel af of je bereid bent er pijn voor te lijden. Goed leesbaar boek met humoristische voorbeelden, tips en zelfspot. Als grappige tegenhanger van alle andere boekentips in dit rijtje.  

Extra leestip van Eline Geursen, Programma coördinator Bibliotheek Bollenstreek

Socrates op sneakers / Elke Wiss

Waarom ben jij slecht in het stellen van de juiste vragen? Dit is het eerste hoofdstuk van ‘Socrates op Sneakers’ van praktisch filosoof Elke Wiss. Hoe mooi is het als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek? Dit boek staat vol met inzichten en tips & tricks. 

Meer berichten