Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Bram Mol van Hotel van Oranje in gesprek met corsovoorzitter Willem Heemskerk. | Foto: Wilma van Velzen
Bram Mol van Hotel van Oranje in gesprek met corsovoorzitter Willem Heemskerk. | Foto: Wilma van Velzen (Foto: )
Foto’s

Bloemencorso Bollenstreek verrast met rijdende corsoharten

De hartverwarmende bloemencampagne met het alternatieve corsoprogramma zorgde zaterdag 17 april voor een grote finale. Drie prachtige mobiele corsoharten reden elk afzonderlijk een route door de corsogemeenten en deelden daarbij corsoharten uit aan zorgcentra en bijzondere corsopartners.

Tot op het moment van vertrek bleef het geheim dat drie prachtig met hyacinten en andere bloemen opgetuigde mobiele corsoharten zaterdag door de corsogemeenten zouden trekken. Gelijk aan een guerrilla-actie, zonder dat vooraf bekend werd gemaakt waar naartoe en dan snel weer verder. Alleen zo konden mensenmassa’s worden voorkomen en des te groter was de verrassing.

Het vertrekpunt was bij The Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout, dat omringd werd door kleurrijke bollenvelden. Elk mobiel corsohart vervolgde zijn eigen route die langs zorgcentra en bijzondere corsopartners leidde. Aan hen werden corsoharten overhandigd als symbool van hoop en blijdschap, uiteraard met een positieve blik op de toekomst.

Best bewaarde corsogeheim

“Dit was wel het best bewaarde corsogeheim ooit” zei voorzitter Willem Heemskerk. “We mochten geen corso rijden, dus brachten we het corso naar de mensen.”

Dat stukje vrolijkheid met bloemen werd alom gewaardeerd. Tijdens de routes werden aan zorgcentra in de hele corsoregio en aan een aantal corsopartners corsoharten toebedeeld. In Noordwijkerhout bijvoorbeeld bloemenstylist Tineke Geerlings. Al vele jaren verzorgt zij bloemwerk op corsowagens en was zij ook bij de recente corsoacties betrokken.

Bij De Tulperij in Voorhout werd Elzeline Verhart-Warmenhoven een hart overhandigd. Zij is de kleindochter van kweker Willem Warmenhoven die in 1947 de allereerste corsowagen ‘de walvis’ bedacht welke de basis heeft gelegd voor het Bloemencorso Bollenstreek.

Hotel van Oranje

In Haarlem mocht burgemeester Jos Wienen een hart in ontvangst nemen. Hierop prijkte het getal 775 dat relateerde aan het aantal jaren dat de stad Haarlem dit jaar bestaat.

Maar ook hotelier Bram Mol van Hotel van Oranje in Noordwijk kreeg een corsohart. Ter hoogte van Hotel van Oranje wordt altijd het startschot gegeven waar Bloemencorso Bollenstreek normaliter zijn jaarlijkse tocht van Noordwijk naar Haarlem maakt. Daarbij toont Hotel van Oranje altijd een buitengewoon grote gastvrijheid voor corsogasten en internationale pers.

Evenals de mobiele corsoharten waren verschenen verdwenen zij weer. Om veiligheidsredenen mochten zij niet worden tentoongesteld, maar zijn zij na afloop weer ontmanteld.

Meer berichten