Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
In Noordwijk reikte wethouder Ter Hark de eerste Wandelwaaier uit. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
In Noordwijk reikte wethouder Ter Hark de eerste Wandelwaaier uit. | Foto en tekst: Ina Verblaauw (Foto: Ina Verblaauw)

Wandelwaaiers voor taalcoaches gelanceerd

Afgelopen woensdag ontving wethouder Roberto ter Hark in de bibliotheek Noordwijkerhout de wandelwaaier aangereikt. De wandelwaaier is een initiatief van de bibliotheek Noordwijkerhout en zal aan de taalcoaches worden uitgedeeld in alle vestigingen van de bibliotheek in de Bollenstreek. Vrijdag 26 maart reikte de wethouder de eerste waaier uit in Noordwijk.

In de hele Bollenstreek zijn meer dan 300 taalcoaches actief om mensen te helpen die moeite hebben met de Nederlandse Taal. Door corona is het lastig een taalmaatje goed te begeleiden. Daarom is het taalwandelen in het leven geroepen.

Om tijdens het wandelen gevarieerde gespreksonderwerpen te hebben, is de taalwaaier ontworpen. Met onderwerpen die je tijdens de wandeling tegen kunt komen, zoals: buitenberoepen, auto’s, bloemen, wolken, vogels of onder de grond. Tal van suggesties worden gegeven om tot een gesprek te komen, waarbij steeds een beetje over Nederland en haar gewoontes wordt verteld. Op de kaartjes staan gespreksvragen, termen en tips. Ook een foto om het geheel te ondersteunen. Elke week kan door de taalcoach een volgende kaart worden opgehaald bij de bibliotheek.

Op één van de kaartjes staat een afbeelding van een draaiorgel met wetenswaardigheden. En nu maar hopen dat die snel weer in het straatbeeld zullen verschijnen.

Meer berichten