Afbeelding

Met alle geweld een relatie

Algemeen Kort nieuws

GGZ Rivierduinen biedt samen met Kwadraad vanaf woensdag 14 april de cursus Met alle geweld een relatie aan. Deze cursus is bedoeld voor vrouwen die te maken hebben met geweld in hun relatie, of dit bij een eerdere relatie hebben meegemaakt. 

Heb je een relatie (gehad) met een partner die snel jaloers is, zowel charmant als afwijzend kan zijn, vaak zijn wil oplegt en wel eens slaat? Voel je je vaak niet gewaardeerd of snel geïntimideerd? Heb je het gevoel dat je vergeleken met vroeger niets meer kunt of vaak iets doet of juist achterwege laat om maar geen ruzie te krijgen? Hoop je dat het ooit verbetert? Ben je bang dat je misschien weer in een dergelijke relatie terecht komt? Dan is deze cursus misschien iets voor je.

Geweld in een relatie kan gaan over lichamelijk geweld, seksueel geweld of geestelijk geweld (intimideren, vernederen, de baas spelen). In 10 bijeenkomsten werk je aan inzicht in de spiraal van geweld, het verhogen van weerbaarheid, het herwinnen van zelfrespect, het doorbreken van isolement en het voorkomen van psychische problemen. Deelnemen betekent niet automatisch dat je je relatie moet beëindigen. Wel is het belangrijk dat het geweld stopt en dat je weerbaarheid vergroot wordt.

Inwoners van de Duin- en Bollenstreek kunnen zich aanmelden voor de cursus. Afhankelijk van de coronamaatregelen zal deze in Noordwijkerhout of online via Zoom plaatsvinden. Kijk voor actuele informatie en aanmelden op rivierduinen.nl/agenda of mail naar preventie@rivierduinen.nl

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant